View Single Post
Staro 21.05.2013, 18:29
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Loperamid Prikaz poruke
Ne vidim cemu tolika ostrascenost sa svih strana, svi idete u neke krajnosti.
Da se vratim na temu i "gejdar".
Ako je neko u teskoj situaciji i ukaze mu se prilika da ode i ostane u Americi taj ce da kopa i rukama i nogama da se docepa papira. Nikakav "gejdar" ga nece omesti u tome. Ja zanm za 3 primera da su prosli taj gejdar - 1 momak i 2 devojke pre oko 3 godine i tako znam za tu varijantu azila. To je u sustini kao neka javna tajna. Nravno, osobe heteroseksualne orijentacije su upitanju.
Pa o tome se i radi nema tog programa kojeg se "mi" nismo dohvatili, pretarali i dokrajcili. Sve pocne se "ne znas bre ti, moze to" i onda se gura ka laznim azilima, bankrotiranjima i skrivanjima "izvucenih" para, vozackim dozvolama, drzavnim osiguranjima, invalidninama, socijalnim stanovima i tako dalje i tako blize. Znaci ono... neka radi ko sta hoce, da mi znamo sta radimo bar bi nam se jedna drzava "tamo" ocuvala. U principu me ne cudi. Znaci, ne ubedjujem se uopste, samo konstatujem sta vidim i kako ja to dozivljavam (a i gomila drugih ljudi). A da sve to tako moze da prodje - bas i ne moze, inace ne bi toliko nasih ljudi deportovali svake godine nazad (vecina zbog fraud za papire). Ne znam sta kazu ti likovi nazad (valjda ono nista ne valja ovde, ne verujem da se hvale time).
Reply With Quote