View Single Post
Staro 28.05.2013, 14:30
Sasa99 Sasa99 je offline
Drug član

Datum prijave: 09.10.2012
US lokacija: Chicago IL
YU lokacija: Makedonija
Nepromenjeno

[quote=noki;39016]
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Sasa99 Prikaz poruke

E pa ovako,da objasnim.ESL test,je obavezan ,barem u NJ.Svako dete sto dodje u NJ,iz druge drzave,ili je rodjeno u USA ali mu roditelji pricaju drugi jezik osim Engleskog.Sta se desi je da dete na primer resi test iz osnovnog poznavanja jezika,i dobije da kazemo 185 poena od 200 potrebnih da prodje test.Sta se desi dete ide u razred sto je u saglasnosti sa godinama,t.e ako ti je dete u Srbiji bilo 3-ci razred ti se preselis ovde,i dete ti produzi treci razred,sa tim sto ce mu biti umetnuta ESL nastava(koja se odvija izmedju redovnih casova od 9-3:30).Mogu da ti kazem da 90% dece sto su u razredu sa mojim sinom su rodjena ovde,ali im roditelji ne pricaju Engleski,pa ih puste u takav razred da bi dostigli neki solidni nivo poznavanja jezika.Mogu da ti kazem da sam ja jako zadovoljna tim programom,posto omoguci detetu da se ne oseca kao jedino dete sto ne razume tudji jezik.A posle deca su deca,uce brze od nas za kratko,izgubi taj akcenat,sto ga mi imamo,i uklopi se u redovnu nastavu
E sad sam razumeo da rezimiramo. Znaci ESL je svakako potreban bez obzira dali dete prodje test za osnovno poznavanje engleskog jezika ili ne. To je onda super sto ce da usovrsi jezik a ne gubi godinu. Inace ajde na kratko da izagem od teme i da kazem da i ja Jugoslaviju osecam u srcu tata srbin majka makedonka znaci 50% sa 50%. Ete zatoa nie od Makedonija se si znaeme :grin. Izvini da se nasalam malku zasto ako veruvas ne znam glavata kaj mi e so ova spremanjevo ne sum sam moram na site da mislam ne znam od kaj da pocnam a nemame bas mnogu vreme. Pozdrav
Reply With Quote