View Single Post
Staro 01.06.2013, 17:13
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik DD mak Prikaz poruke
Mene baš zanima u kom se rangu kreću cifre tipa rentiranje (što mi mi još uvek rekli iznajmljivanje ), visina zarade i slično. U stvari sve se kreže oko tih cifara, zar ne?
Ja placam stan 810 dolara mesecno i garazu 65 (imam neke stvari koje treba da pregledam da bacim ili da ostavim - ziveli smo pre ovog u stanu od 130 m2 koji je bio mesecno 1100). Nemam ves masinu, moram da idem u javnu prostoriju gde se pere i susi ves. U ovom kraju ima skola koja ima ocenu 10 od 10 (ona prva od cetiri razreda), posao mi je na 15 min peske. Kuce se rentiraju od 1500 pa navise u kraju oko nas, videla sam i za 4000. U mom naselju (apartment complex) vidim dosta stranaca (Indija, Kina, Bliski istok, studenata). Ovi koji nisu studenti su ovde izgleda privremeno dok deca ne zavrse sva cetiri razreda. Cak vidim da i Kinezi zive zene sa decom i babom a otac negde sasvim drugo pa dolazi vikendom. To je kod njih cesto, zbog bolje racunice.

Ja licno jedina radim, imam platu za kraj ok, vecu od gradskog proseka ali meni licno stan je stan, zidine ko zidine, mesto gde prespavas. U zgradi sam staroj 75 godina, stan kao stan je zilion puta jadniji od onog u kom sam zivela u Srbiji (koji je bio nov). Ali sve je ovo jedna jos faza do neke sledece. Tako gledam na to. Bolje mi je da placam 875 dolara i da sam izmedju dve osnovne skole sa ogromnim igralistima, komsilukom koji je sasvim ok za decu i setnju nego da platim 1800 da sam sa druge strane ulice u novim nabudzenim stanovima sa svim zivim pogodnostima, ves masina, bazen, teretana, nerdjajuci celik u kujni itd. Stvar moje i muzevljeve licne odluke. A i moracu da ubrzo puknem dobre pare za nase zelene karte (placam i advokata i jos neke troskove koje vi preko lutrije nemate - od 5000 do 8000).
Reply With Quote