View Single Post
Staro 17.07.2013, 02:36
milosx milosx je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.07.2011
US lokacija: NEW YORK
YU lokacija: BiH/Srb
Nepromenjeno

Da ja ne nagadjam koliko bi jos bilo za dete, bolje da papise neko sa detetom tog uzrasta. Mr Marzik ...

Mi smo u Woodside-u koji se granici sa Astorijom (Queens) i treba nam 20ak min od kuce do Central Park-a (8 min hoda do stranice i ostalo podzemnom) sto je dosta blizu. Tesko da se moze naci stan za ispod 1200 odavde pa do sat vremena od Manhattan-a, tako da je to OK cena. Sve blize je i dosta skuplje da bi na Manhattan-u bilo i duplo skuplje za neki minijaturan koliko-toliko kulturan stancic... ako ga uopste uspes naci. Skoro su drugari trazili tamo stan i pogledali 300 stanova (nasli su stan mislim posle 2 meseca ali ga bas previse placaju).

Porezi izadju oko 25-30% od bruto plate. Na kraju godine ti vrate ostatak sto je nama izaslo oko $3500, a sa detetom ti vrate jos vise. Opet i to zavisi kako ispunis formulare kad potpisujes ugovor za posao.

Zdravstveno i zubno zavise od poslodavca. Mi placamo oko 300 mesecno i dobro je sto to uzmu pre nego skinu porez. Na PPO planu smo, sto nam omogucava da idemo kod velikog broja lekara koji primaju to osiguranje. Koristimo ZocDoc aplikaciju i sta god da ti je mozes da nadjes doktora vec za naredni dan i zakazes termin preko aplikacije. Kod doktora placamo jos $15
za opstu praksu i $40 za specijaliste (i nadam se nista vise, ali mnoge izenade posle par meseci sa povelikim racunom)
Penziono ne uplacujemo.
Prelistajte blog, pa sta god vas jos bude interesovalo pitajte