View Single Post
Staro 15.08.2013, 17:27
via's Avatar
via via je offline
Stari vuk

Datum prijave: 01.05.2013
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: RS, BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik DD mak Prikaz poruke
Mene zanima da li negde stoji zvanična informacija da je definisanje adrese i posedovanje pozivnog maila obaveza, ili je sve ovo samo na bazi iskustava?
Ja mislim da to ipak nije obavezno, i da sam čitao o slučajevima da su ljudi otišli baš tako, bez nigde nikoga.
Upravo o ovome sam ja govorila na drugoj temi. I ja mislim da sam čitala da su ljudi dobijali vize i bez tog "pozivnog maila". Sad ne mogu tvrditi sigurno, ali vratit ću se kroz iskustva sa intevjua 2013, da provjerim. Ono što je sigurno potrebno je obezbjediti adresu u USA na koju će biti dostavljena green card. Tko ima nekoga mogao je ovo navesti već prilikom ispunjavanja formulara, ali nije bilo obavezno, za intervju je već obavezno, ali također nije obavezujuće tj. može se opet promijeniti prilikom ulaska u USA. Uglavnom znam da je bilo riječi i o SPC, da su se ljudi koji nemaju nikoga obraćali i njima za pomoć i da su izlazili u susret. Drago mi je da vidim da su i "zelenaši" sa foruma koji su već otišli voljni izaći u susret. Mi primjerice nemamo nikog bliskog, poznanici imaju kuma, jedan kolega od supruga ima roditelje i sl. Bojim se da bi bilo teško objasniti našim ljudima koji ne znaju ništa o DV lottery da ih jedan takav mail ne obavezuje ni na koji način, da je to samo formalnost i da se ne obavezuju da će nas uzdržavati ni ništa slično. Znate kako to ide. Ali dobro, minimum 2 mjeseca je ispred nas, pa prikupit ćemo sve što može biti od pomoći za taj intervju.

Citat:
Prvobitno poslao korisnik RBSMC Prikaz poruke
Prema spisku onih koji su se prijavili na strani "DV-14 Selektovani-izvučeni sretnici od 1.maja" intervju u oktobru u treba da ocekuju:

IgorMAD, oko 8.000, SRB
via, 3.000, RS
robo, br ispod 1000, BIH
holmes, 4.000 RS
bozic.ns, 6.000 SRB
bojanso, 7000 SRB
Ctpubop, 7.000 SRB
Sedmica, 4.000
Green2014, 4.000 SRB

Igore nisam samo siguran kod tebe, ti si nesto ispod 8000, ako sam dobro shvatio?
Sad cekamo dva meseca do prvih iskustava. Inace primetio sam da za DV2013 nema novih iskustava sa intervjua jos od sredine jula. Da li to znaci da su svi ves prosli?
IgorMAD ima broj nešto preko 8000, tako da će on vjerovatno u novembru. Znači što se tiče BiH, tri intervjua u oktobru, robo očekujemo detaljan izvještaj, sudeći prema ovom ti si ujedno i prvi koji će ove godine otvoriti sezonu

22.10.2012. prijava za DV-2014
01.05.2013. izvučeni
21.05.2013. poslali kovertu u Kentucky
29.05.2013. koverta stigla u Kentucky
08.11.2013. Intervju - vize odobrene
31.03.2014. Landed in Chicago
Reply With Quote