View Single Post
Staro 18.08.2013, 11:51
via's Avatar
via via je offline
Stari vuk

Datum prijave: 01.05.2013
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: RS, BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik vuxanne Prikaz poruke
Slazem se. U avionu za Cikago, muz i ja smo sedeli pored jednog coveka sa Krka koji je jako dugo u SAD. Kad sam bila u toaletu, on je mom muzu objasnio kako nece moci da me mlati u SAD i objasnio mu tako neke muske stvari (na mene moj u zivotu nije digao ruku). A samo idite na youtube ima brdo videaa klikni evo npr. kako je proslo dvoje Rusa koji su odbijali da im bebu operisu - intervencija na srcu - dok ne cuju jos jedno strucno misljenje. Primera je dosta, nisu to bas javne neke stvari, ali treba paziti. Sta je kod nas ok ovde definitvno nije. Ovde po zakonu dete ispod 12 godina ne smes ostaviti samo kuci (nek me neko ispravi da li je 12 ili neki drugi broj). Ja cesto cujem da tu bebe ostavljaju u kuci da odu do prodavnice a mlade mame cak i da i izadju u grad (ne sve, neke). Ovde ako nadju samu decu kuci, roditelj ide u zatvor a deca u hraniteljsku porodicu. To zovu "parental negligence".
Obzirom na toliku posvećenost djeci i želju da svako dijete bude zbrinuto i ne doživi zlostavljanje bilo koje vrste fascinantno mi je da države (izuzev pojedinih) ne mogu obezbjediti sredstva kako bi svako dijete imalo pravo na zdravstvenu zaštitu, bez obzira na socijalni status, zaposlenost/nezaposlenost roditelja, da li je resident 5 god i sl.

Ako sam dobro shvatila ovog lika iz OC-a CPS ima na raspolaganju određeni novčani fond na godišnjem nivou za "udomljavanje" djece. Ukoliko ne iskoriste taj fond sljedeće godine im se smanjuje osnovica i raspolažu sa manje novca. Znači bukvalno su "prisiljeni" da potroše ta sredstva i na neki način žrtvuju pojedine porodice i njihovu djecu kako bi sljedeće godine mogli raspolagati istim sredstvima????

22.10.2012. prijava za DV-2014
01.05.2013. izvučeni
21.05.2013. poslali kovertu u Kentucky
29.05.2013. koverta stigla u Kentucky
08.11.2013. Intervju - vize odobrene
31.03.2014. Landed in Chicago
Reply With Quote