[QUOTE=Zana;40249]Da ne ulazim dalje u poduzu pricu oko ovog, ja bih samo da pitam u cemu je problem da se prijavi transfer para? Jeste li mzoda ukrali pare, zaradili od prodaje droge ili sta? Ili samo nastavljate po balkanskom da se sve krije od drzave pa makar i bez razloga? Ovo je stvarno mlacenje prazne slame: mozete doneti para koliko hocete i mozete odneti para koliko hocete, dokle god su legalno zaradjene i koristite ih u legalne svrhe. Drzava zabelezi transakcije i to je to (bez obzira na iznos para, kriminalce ipak uhvate). Sve ostale ideje su verovatno dobijene iz CSI serija :)
Mislim, ja se izvinjavam, ali stvarno mi je smesno da se neko plasi da transferuje novac koji je legalno zaradio. Te tekstove sa Vikipedije pazljivo iscitati (sa razumevanjem), objasnjene su samo procedure, nigde ne pise da je transfer para kaznjivo delo :no:
Pozdrav i srecno sa kupovinama kuce, gajenjem paprika i zaradjivanjem na kamatama (ovde odma' pomislim na Jezdine redove i cinjenicu da su mesecna odrzavanja takvih racuna nekad veca od zaradjene kamate)...[/QUOTE]
evo mog primera pa vi odlucite
napisao sam cek sam sebi na racun moje frme u americi
polozio cek u banka intesu
odbili su 1% u banci posto je korporacijski cek
bila je veca suma od 10 000
niko nista nije proveravao
u poreskoj prijavi (us )sam to naveo kao "investiciju " (sve legalno)
odbijeno mi je od poreza josh sam dobio nazad pare ( ovo ce vam racunovodja obaviti u US )
znaci irs me "finansijski pomogao " da kupim kucu u srbiji
zavrsena prica
|