IgorMad i holmes, hvala na odgovorima.
BiH (umesto Hrvatske) i Srbija (drzavljanstvo i pasos) su u pitanju (racunam da je svejedno koje su ex Yu kombinacije u pitanju, pa zato nisam navodila).
Ova informacija mi je najbitnija:
[QUOTE=IgorMAD;40608]
Na razgovor donosis Srpski pasos i tu ne bi trebalo da bude nikakvih problema :)
Neka me ispravi neko ako nisam u pravu...[/QUOTE]
Da vidimo jos samo da li ce biti ispravki. :)
Nadam se da imamo na forumu takvih slucajeva posto verujem da ih generalno ima mnogo.
Holmes, mislim, na osnovu onoga sto pise u uputstvu za prijavu na zvanicnom DV sajtu i onoga sto sam isctala na ovom forumu, da ne moze tako kako si opisao:
COUNTRY OF ELIGIBILITY OR CHARGEABILITY FOR THE DV PROGRAM – Your country of eligibility will normally be the same as your country of birth. Your country of eligibility is not related to where you live. If you were born in a country that is not eligible for the DV program, please review the instructions to see if there is another option for country chargeability available for you. For additional information on chargeability, please review “Frequently Asked Question #1” of these instructions.
Kako ja ovo razumem, country of chargeability moze da se navade iskljucivo ako drzava rodjenja nije "eligible", a ona to, u mom slucaju, jeste.
Zapravo za muza ovo pitam (prijava za mene ce da ide preko Srb i tu nema nikakvih nedoumica), posto bih da prikupim informacije na vreme - nisam bas kockarski tip :grin: i zelim da znam koji su sledeci koraci u slucaju da nas, nekim cudom, izvuku. On nema nikakva BiH dokumenta vec skoro 20 godina, pa bi, ako ne moze da dobije vizu u srpski pasos, morao da ih vadi, a to bi, pretpostavljam, em potrajalo em povuklo sa sobom i vadjenje ko zna kakvih jos dokumenata, te se treba naoruzati informacijama na vreme. :)
|