View Single Post
Staro 13.09.2013, 00:24
Aristotel Aristotel je offline
Drug član

Datum prijave: 09.07.2012
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Moje iskustvo sa razgovora za turističku vizu koja je odobrena:
Imam 28 godina, neredovni student i radim prijavljen ali 9 meseci pod ugovorom, i to dva ugovora. Od nekretnina nemam nista na moje ime, (kola, stan ... ma nista) nisam ozenjen i nemam dece, bio sam na j1 i igrao sam lutriju.

od dokumenata poneo sam:
1.Radnu kljižicu na uvid (sa svega 9 meseci rada)
2. Resenje o odmoru
3. Prosek plata zadnja tri meseca, iz firme
4. Uverenje o parama koje imam na deviznom računu
5. Uverenje da sam student
6. Ugovor od Telenora, da sam pod postpaid ugovorom
7.Izvod iz matične knjige rodjenih (MOJ I RODTELJA)
8. Prosek primanja roditelja
9. Nekretnine koje se vode na rodtelje. (neke livede, njive, parcele) +uverenje o izmirenom porezu
10.Pasoš, sliku i ds160
11. rezervaciju sa sajta booking.com o smestaju

Usao, kada su me prozvali, dobio broj, predao dokumenta na prvi salter, tamo ljubazna teta (srpkinja) pitala me Gde imem, Sto idem i koliko dugo ostajes? Ja kazem : Idem u SAn francisko i Los Angeles, Turistički, idem da vidim Golden Gejt, lombard strit, pita ona jesi negde putova, ja kazem bio sam u Tajlandu i Kamboži prosli oktobar.. I tu mi pocesmo pricu o tajlandu i kako mi bilo tamo, gde sam bio (ispostavli se da je ona skoro doša od tamo)... To je sve sa njom , rekla mi da sedem i da ce me opet prozvati. Prozvali me opet, opet neka teta al sada sve isto samo na Engleskom,
Konzul: Gde ides
JA: San Francisco i Los Angeles
K:Sto
JA: Idem da vidim Redwood national park, Golden Gate, da ručam u china townu, univerzal studio, bulevar pozantih...
K: Koliko ostajes.
Ja:14 dana
K: Gde ćeš biti?
Ja: Bicu u tom i tom Hostelu a u LF biću u Hotelu tom i tom u LA
K: Koje ti je obrazovanje?
Ja: Završio sam taj i taj fakultet i sada sam na masteru
K: Da li imaš nekog u USA?
JA: Ne
K: Gde radis? ( i otvori knjizicu)
JA: Za tu i tu kompaniju
K: Sta je tvoj posao? i Oo kada radis?
Ja: To i to i radim od 2012
K:Jesi ranije negde putovao.
Ja: kazem jesam bio sam u (nabrojim zemlje)
K:Bio si u US ranije?
Ja: Jesam na J1, bilo mi je dvno bio sam na east costu, posle sam otišao na Hawaje, Bilo mi divno.
K: Dobro provericemo vašeg poslodavca i poslacemo vam pašos
-----------------
dobio sam neki papir, sa instruckijama za podizanje pasosa
Dolazim na posao i direktom mi kaze: e zvali su iz ambasade da provere koliko dugo radis i rekao sam im da ne znam ali otprilike dve godine (radim 2 godine ali sam prjavljeni zadnjih 9 meseci)
-----
danas preuzet pasoš sa vizom na 10 godina
-----------
Rezime: Nisu me pitali da li imam nekretnina na svoje ime, sa kim zivim i da li sam ozenjen ili imam li dece. Ja stvarno hocu da idem tamo turistički, nasao sam katru do san franciska za 590 evra povratnu, da malo tumaram po LA i SF. Kod prve zene koja mi je uzela dokumenta sam ostavio utisak da sam turista. Pricali smo o tigrovima na tajlandu, o Angkor Watu u Kambodži i tim stvarima, odužilo se to malo. Imam sam smestaj bookiran preko booking.com i tamo cu stvarno da budem. Stvarno se vracam u srbiju za 14 dana
-----------
Video sam ljude koje odbijaju jer govore da tamo imaju prijatelje koji su bogati i koji hoce da ostanu 6 meseci, ili nemaju nikog a oce turistički da ostanu 3 meseca, nisu oni veverice....
-----------
Reply With Quote