Pozdrav svima. Novi sam clan i planiram da se prijavim za green card. Inace sam iz Crne Gore. Zavrsio sam policijsku akademiju odradio pripravnicki u policiji i godinu i tri mjeseca radio u istoj po osnovu ugovora na odredjeno vrijeme. Istece mi ugovor a ja nisam imao vezu za produzetak i tako sam vec dvije godine prinudjen da radim jadne poslove tipa pranje posudja u turistickoj sezoni, pomocni radnik na gradjevini, security po supermarketima, za 200 do 23500 eura bez penzijskog i zdravstvenog.Policijska akademija je izuzetno ogranicena skola jer sa tom diplomom mozes da radis samo u policiji i bezbjednosnim sluzbama i nidje vise. U medjuvremenu sam magistrirao, ali jedino gdje se mogu zaposliti su ovi poslovi sto ih nabrojah. Nekad sam imao velike planove i ocekivanja od zivota (koja vise nemam) ali u mojoj zemlji za par godina ce biti problem obezbjediti osnovne egzistencijalne potrebe tako da sam odlucio da probam na ovaj nacin.
E sad jedno pitanje: Posto sam velike nade polagao u svoje obrazovanje i planirao da svoj zivot vezem za Crnu Goru ni na kraj pameti mi nije bilo da izvadim pasos. Da li je moguce aplicirati na DV 2015 bez pasosa? Ovo pitam jer sam sada bez prebijene pare pa pokusava da pozajmim pare za pasos koji bi odmah izavadio.
|