Wingreen - da se vratim u real life lol mozes da uklopis dobro i korisno ako se prikljucis nekoj agenciji i radis kao nanny u svom stanu za 1-2 deteta, zato budes placena po satu i u isto vreme cuvas svoje dete. O otvaranju obdanista ne razmisljaj prvih par godina - moras da stvoris uslove, prostor i kapital za to - i pre svega klijantelu. To mozes da uradis kad ocenis da imas dovoljno ljudi koji bi sklopili ugovore sa tobom da bi ti se investicija isplatila. Plus moras da dobijes sve dozvole. S druge strane, bices gurnuta samo na pojedine srpske porodice. Ja licno ne bih dala da mi neko ko ne prica aktivno engleski jezik cuva dete. Zivim ovde, i prvi jezik mog deteta bice engleski, a drugi srpski (kasnije). Ne mislim da sam jedina koja ima stav. Meni je prosto muka kad vidim neke imigrante, deca im imaju po 4-5 godina i ni da beknu na engleskom - mozes da zamislis koliko losih stvari napravis detetu sa tim kad krene u skolu... Dakle, kad budes dosla, povezes se sa nasim ljudima, sigurno ce se naci par porodica kojima treba nanny bar par puta nedeljno - pa naplacuj $10 na sat i napravices neke novce u samom startu sto ce ti biti super za pocetak. Po mom misljenju, ja nikad ne bih bila stay home mom - jer mogu da zaradim sigurno 3 puta vise nego sto me kosta day care. To je moje misljenje ali procenices sama kad dodjes ovde... Ja ne bih da "ubijem" planove lol samo pokusavam da keep it real - btw, nisam odustala od postovanja lol nego me ubise ovi ispiti ne dizem glavu od knjige, ali proveram postove na sajtu cesto... Pozdrav
|