View Single Post
Staro 06.10.2013, 21:05
botexag's Avatar
botexag botexag je offline
Stari vuk

Datum prijave: 20.12.2010
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik MIKI VELIKI Prikaz poruke
pa zovi kandasku ambasadu ili kozulat
pa cuj sta ce ti reci
reci imam madjarski pasos i hteo bi da work and travel

ako nadjes posao u kanadi super ..al moras da izadjes iz nje pa da trazis radnu vizu u zemlji iz koje si stigao
nekad moglo (90tih) sad nema sanse dase to odradi u kanadi
citiram tebe ali se moj post odnosi na temu uopste...

Nemojte mesati Work & Travel sa Work Permit (radnom vizom) u Kanadi

Work & Travel je sporazum Kanade sa mnogim drzavama da mladi (uglavnom do 35 godine) mogu doci u Kanada da putuju, upoznaju ljude i da mogu legalno da rade do 1 godine (da bi se izdrzavali tokom ovog programa)

Za Work Permit je clanicama EU kao i svim drugim nacijama potrebno naci poslodavca koji ce uraditi papirolosku proceduru da vas zaposle legalno u Kanadi. Radne dozvole se trenutno isdaju na 2 godine, svakako je mozete produziti ili promeniti posao ako ispunite uslove (drugi poslodavac ili isti ali opet papiroloska procedura)
Jedina prednost nosioca EU pasosa je kada vam poslodavac obezbedi LMO (u vecini slucajeva potreban) i Job Offer, dovoljno je da izadjete iz zemlje (na pr USA) i na granici aplicirate za legalni ulazak sa radnom dozvolom.
Dok iz Srbje na primer morate da se vratite kuci pa da iz Beca (ili BEograda, ne znam kako je trenutno) aplicirate i ta procedura cujem trenutno moze i da potraje nekoliko meseci
Reply With Quote