Evo i ja sam dosao do ovog bloga i razjasnio mi je mnoge stvari. Hvala autoru i zeleo bih da pitam par stvari.
Dobio sam pre par dana drugi koverat i zakazali su mi intervju 20.04. dokumentaciju koju traze sa izvadio jos kada sam dobio prvi koverat negde u junu 2006, ostaje mi samo da proverim da li je potrebno mozda neka dokumenta da izvadim opet posto su starija od 6 meseci ili ne. Nakon toga ostaje jos samo prevod. Zavrsio sam Ekonomski fakultet i radim 3 godine u struci (marketing) tako da tu ne bi trebalo da bude problema. E sad dolazimo do onog glavnog ja i devojka smo poceli negde da se zabavljamo pocetkom 2006, ja sam aplicirao krajem 2005, e sada rec je o devojci mog zivota dakle palnirali smo vencanje ove godine posto ona zavrsi fax, ostalo joj je jos 3 ispita. Medjutim posto su me pozvali na ovaj intervju zeleo bih da mi neko kaze da li bi u ambasadi imali razumevanja ako bih im objasnio da zelim da se vencam sa devojkom u narednih par meseci kako bi i ona usla u program za dobijanje vize. Jer ako kojim slucajem dodje do toga da tu nastanu komplikacije i ona ne moze da dobije vizu preko mene, onda ne bih ni ja isao u USA, jer ipak je ljubav bitnija od svega.Druga stvar je da sam ja vec bio u USA preko J1 vize pre 4 godine radio sam u americkoj firmi koja bi mi verujem mogla poslati potvrdu o tome (Viking Yach company, radio sam na sastavljanju podova za Yachte) i imam Social Security Number tako da sa te strane ne bih morao da gubim mesec dana na cekanje ovog dokumenta. Normalno posao koji sam radio bio je u jednom mestu New Gretna udaljenom oko 50 kilometara od Atlantic City-ja (putovao svakog jutra 50minuta iz AC), meni je pak zelja da odem u neki veci grad New York, Chicago koji je opet pogodniji za zivot sa devojkom/zenom a ne u Atlantic city koji je pak kockarski grad i koji mi je bio ok kada sam isao pre 4 godine ali pak sada kada planiram da idem sa zenom i da stvorim uslove za neki porodican zivot mislim da nije pravo resenje. Dakle u Chicago ili NY bih se opet potrudio da nadjem posao gde bi bar neko uvazio ako ne priznao moju diplomu i vrstu posla koji sam radio u Srbiji ali opet ne znam koliko je to realno ocekivati.
Dalje imam u Srbiji stan i seosko imanje, stan na oca imanje na majku da li bi to imalo prodju u ambasadi ili je neophodno da se nesto od toga prebaci na mene. Sto se devojke tice njeni imaju 3 stana i kucu koji se ne vode na nju vec na roditelje, tako da mislim da bi i sa te strane ona ukoliko udje u proceduru preko mene da dokaze finansijsko zaledje koje oni traze da bi se osigurali da neces da odes tamo i da zivis na socijalnoj pomoci.
Sve u svemu mislim da treba probati otici tamo i izboriti se za svoj zivotni prostor, hvala bogu i ja moja bolja polovina imamo gde da se vratimo pa i vise od toga.Ali ne zelim jednog dana da se kajem da nisam mozda iskoristio priliku kada mi se ukazala.
Ako ima neko sa Ekonomskim fakultetom ko je otisao u USA bio bih srecan da mi prenese svoja iskustva u pogledu trazenja posla u USA i mogucnosti da se pronadje nesto u struci. Ja inace radim u veleprodaji/maloprodaji tako da imam dosta iskustva veznih za prodaju robe, organizovanju promotivnih akcija, pracenju prodaje..., i nadam se da bih u americi gde postoji veliki broj trgovinskih lanaca moga iskoristiti iskustv steceno u Srbiji.
|