23.11.2013, 07:46
|
 |
Super Moderator
|
|
Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
|
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik lenabg
Hvala na brzom odgovoru MikiSA,
Jesmo, ukazali smo im na tu recenicu gde pise bas tako kako si rekao, upon endorsement serves as temporary I551 for 1 year, ali je momak bio tvrdoglav i kaze to nista ne znaci, gleda se datum vize koji istice bla bla... Ja sam mislila da mogu da poludim od administracije samo u Srbiji, ali isto je svuda izleda
Odemo u drugi DMV, ista prica, stariji gospodin kaze isto, ne moze pre green card. Ja ga pitam da li to znaci da, ako ne dobijem green card pre ovog datuma na vizi, da cu biti ovde ilegalno, on kaze da! Kazemo mu nije tako, ali dzabe... Na aerodromu su nam lupili i neki pecat koji je navodno zamena za green card dok ne stigne, ali ni to nam nisu uvazili.
Da ne kazem da smo imali problem i prilikom prijave za SSN, prvo su nam rekli da moramo da cekamo green card, pa kad smo insistirali da ne moramo i da provere, nakon provere su rekli, da, ipak mozete danas... Uzas!
|
Dobro dosla u Chicagoland - istocnoevropsku ispostavu na americkom kopnu
Imam neki osecaj da ste bili u DMV-u na Elston-u (CHGO - North DMV)... Probajte u Thompson Centru u Loop-u (DMV je u podzemnom nivou centra) i trazite supervizora. Objasnite ponovo da je viza u pasosu zamena koja vazi godinu dana i drzite se toga dok vam ne izdaju ID. U Illinoisu je sistem kao u Srbiji - sve mora na dreku i viku (dzukacki state, prosto i jednostavno). U tom DMV-u moze da se izvadi samo ID, ne i DL, ali kad ste jednom na sistemu ona je lako u drugom DMV-u polagati za DL. Po nekom mom iskustvu, u Thompson Centru jos i ima sluzbenika sa iole mozga...
|