Citat:
Prvobitno poslao korisnik Taji
Probala sam da nadjem jedan artikal sa yahoo na istu temu ali bezuspjesno. U glavnom, najiteresantniji su bili komentari ispod. Pricalo se o tome sta koliko gdje kosta Ispade recimo da u NY je samo stan skuplji, sve ostalo ima istu cijenu kao I Greenville. Jos je pogodnost sto u NY ne moras da imas vozilo pa se vjerovatno I tu da nesto malo kompenzirati poslije placanja javnog prevoza.
Kad bih dvosobni stan u kojem sad zivim zamijenila za studio, troskovi bi bili priblizni....e sad jedino da se dobije posao tamo gdje se zeli preseliti, mozda malo odricanja ne bi naskodilo a I plate su za sigurno nesto vece "tamo" nego sad ovdje.....ko ce ga znati.....
|
To je ziva istina. Cene manje vise svih artikala su iste svuda po USA, salex tax bude +- par procenata i to je to. Gorivo je jedan od izuzetaka. Dakle, sve se svodi na cenu nekretnina (bilo da je kupovina ili rentiranje u pitanju). Vrlo prosta racunica - u Cikagu ja recimo placam stan $890. Ovakav isti stan u Rockville, MD ili Fairfax, VA bi kostao $1.400. Ako uzmemo u obzir da nurse u ova dva mesta uzima $3-4 na sat vise nego ovde u CHGO dodjemo na isto

A dva pomenuta mesta imaju neuporedivo bolji kvalitet stanova, bolje skole, bolju klimu itd itd itd.
NYC ima tu neku svoju čar, mada me jako nervira sto je kvalitet stanova katastrofalan. Ima delova koji su "priustivi", a pristojni (pomenuo sam vec moje favorite - Riverdale-Bronx i Woodlawn-Bronx), mada treba prvo naci dobar posao pa onda selidba.