View Single Post
Staro 27.12.2013, 20:06
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik vuxanne Prikaz poruke
Ja sam zivela u jednoj nedodjiji, prvi mol nakon sat vremena autoputa. Veruj mi isla sam dva puta mesecno. Da se setamo. Ovde gde sam sad veci grad, te akvarijum, te zoloski vrt, te muzeji ovi oni, imam mnogo vise prilike da trosim pare. Ja nisam neki shopping tip, to da idem u mall-ove da kupujem bog zna sta. Pre kupim detetu igracku za koju se uhvati, kafu... A ovde mi je mall na 10 min pa idemo mnogo cesce. Pa vise igracki i kafa i kupujemo...
To sto pričaš se ne odnosi na većinu emigranata sa ovog foruma koji dolaze sa zelenom kartom a ne ne-imigrantskom vizom i gotovo niko ne ide po nedodjijama ili univerzitetskim selima jer nema potrebe da ih neko sponzorise za vizu. U tim nedodjijama je i teže naći prvi posao nego u većim gradovima.

I da li za nedodjiju smatraš Angolu u Indijani o kojoj si ranije pisala? Bio sam tamo, to je 2 sata od Čikaga –ima tamo sve za trosenje para i veliki Walmart Supercentar i šopong plaze i prodavnice... a pored toga on-line kupovina (Amazon i sl.) isporučuju u sve nedodjije, tako da ko želi da kupuje taj će da kupuje. Pitanje je samo kolika ti je kupovna moć na početku – a to mislim da ti je bio razlog zašto si manje kupovala, a ne blizina molova.
Reply With Quote