View Single Post
Staro 31.12.2013, 15:15
dreadnot's Avatar
dreadnot dreadnot je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 24.06.2009
US lokacija: Milwaukee, WI
YU lokacija: Beograd, RS
Pošalji Yahoo poruku korisniku dreadnot
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik IgorMAD Prikaz poruke
Mi smo dosli u Greenfield, WI (Milwaukee) pre dve nedelje. Prvi utisak i utisak je bio odvratan, sve veliko, nesto na sta nismo navikli, neobican osecaj. Bas ono, SOK.

Trajao je samo taj jedan dan (mozda se i vrati, nemam pojma), posle toga sve ovo sto gledamo nam se jako svidja. Nemamo uopste osecaj da smo daleko od Srbije (ne mislim na to sto ima puno nasih ljudi), samo sto je sve sredjeno za razliku od Srbije. Mada, ova drzava ima jako mali broj crnacke i latino populacije tako da je i to mozda prednost.
Mozda ceo Wisconsin i nema previse crne ili latino populacije, ali Milwaukee svakako ima. Bas malo juzno od tebe, U West Alice je meksicki centar, a ako krenes na sever, ka centru grada, videces da je sve crno. Kao sto sam vec rekao, Milwaukee nosi neslavnu reputaciju jednog od "the most segregated" gradova u USA. Vrlo smo visoko po stopi kriminala, srecom samo u getoiziranom centru, a za neverovati je i da smo u samom vrhu po broju umrlih beba. To je ovde podignuto na nivo sveopste medijske i zdravstveno - prosvetne akcije jer je samo prosle godine bilo vise desetina slucajeva da debele majke, verovatno nasmrkane ili nalokane, u snu legnu preko bebe sa kojom dele krevet i uguse je u snu. Sada se na svakom koraku propagira "Delite sobu, ne krevet".
Svakog cuda u Americi dragi Siberian, ali ako ne vidis dobre strane i zivot ti se vrti oko crnog i crnjeg, vreme je za novo podneblje. Puno srece i nade da ces naci ono sto trazis!
Svima - Srecna Nova godina!

02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010
05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx
01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki
09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki
04. 12. 2009. - Stigla druga koverta
22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled
27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje
09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA!
17. 09. 2010. - D(eparture) Day
Reply With Quote