Mene jos dok sam bila neudata negde pre 14-15 odbili nekih 4-5 puta u ambasadi u Skopju za turisticku vizu.Kakve sve dokaze nisam odnela tamo i nista uvek sipak.Posle toga dodjose moja sestra i zet na odmor u Makedoniju i kazu mi ajde da trknemo do ambasade da probamo oped.I ja onako revoltirana kazem ajde ali necu nikakve papire da nosim jer je dzabe.Odemo mi u ambasadu i pre da udjem da mi moj zet njegov pasos da mu pokazem tamo,jer nije imao pravo da udje u ambasadu(on je inace rodjeni Amerikanac-a oni imaju posebni termin za Amere u ambasadi).Oni na salteru me upitaju a ciji ti je ovo pasos,ovo je doverljivi dokumenat i nije smeo zet da ti ga da,ja mu kazem ali on je napolju i ako hocete da ga pustite on ce vam potvrditi da cu da se vratim u Makedoniju posle 2-3 meseca.Nije imalo potrebe kaze meni sluzbenik dodji u 3 posle podne po vizu,i tako me pustise.Bila u Americi,pa se vratila posle tacno 3 meseca,prodje godina i ja htedoh oped,skupljam papire i potvrde i sta ne jos nekih 7-8 puta me odbise,i ja fino lepo odustanem,udam se i tata i mama rese da mi podnesu prijavu za ovu zelenu lutriju,sa malo srece izvukose me iz drugog puta i evo smo vec treca godina u Americi.