View Single Post
Staro 07.01.2014, 13:58
mikiSA mikiSA je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 01.07.2011
US lokacija: juzno od CHI, IL
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

Sima, hajde molim te meni napisi koji je to nacin da se brze dodje u SAD?
Evo, ja ne kontam, pa mi molim te ti objasni. I jos meni nisi odgovorio na pitanje: da nisi dobio na lutriji da li bi danas bio u SAD?

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Sima Prikaz poruke
Ti, nazalost, nista nisi ukapirala sta sam pricao—odakle si izvukla te zakljucke, nije mi jasno. Nista od toga nije bila poenta moje price.

Pitanje jedno, uzgred: Zar nisi insistirala da si ovde dosla da se usavrsavas, Zelena karta ti nije bila uopste cilj, vec usavrsavanje? Sad ispade dosla na doktorat da na taj nacin ostanem u SAD?

E, to je, prosto, bila poenta moje price: U SAD se moze doci i ostati na mnogo brzi nacin od dolaska na doktorat, a da nije zelena lutrija u pitanju. Doktorat je nepotrebno bacanje godina zivota i novca za nesto sto mozes da uradis efikasnije. (Nacini vec objasnjeni na drugim temama ovog foruma).

I ne kapiram zasto ovo shvatas kao nesto licno protiv tebe, kad nije, jednostavo si samo zivi primer jednog, po meni, nepotrebno dugog puta. Zato sam ti i postavio prosto pitanje: Znajuci da postoje brzi i efikasniji nacini za dolazak i ostanak u SAD-u, da li bi i dalje preporucila taj put nekome ko namerava da dodje ovde? A sta smo dobili—salatu od reci punu kontradiktornosti i logickih gresaka.

LPR od 31.5.2012.
-----------------------------------------------
USA citizen 20.9.2017.