Sima, hajde molim te meni napisi koji je to nacin da se brze dodje u SAD?
Evo, ja ne kontam, pa mi molim te ti objasni. I jos meni nisi odgovorio na pitanje: da nisi dobio na lutriji da li bi danas bio u SAD?
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Sima
Ti, nazalost, nista nisi ukapirala sta sam pricao—odakle si izvukla te zakljucke, nije mi jasno. Nista od toga nije bila poenta moje price.
Pitanje jedno, uzgred: Zar nisi insistirala da si ovde dosla da se usavrsavas, Zelena karta ti nije bila uopste cilj, vec usavrsavanje? Sad ispade dosla na doktorat da na taj nacin ostanem u SAD?
E, to je, prosto, bila poenta moje price: U SAD se moze doci i ostati na mnogo brzi nacin od dolaska na doktorat, a da nije zelena lutrija u pitanju. Doktorat je nepotrebno bacanje godina zivota i novca za nesto sto mozes da uradis efikasnije. (Nacini vec objasnjeni na drugim temama ovog foruma).
I ne kapiram zasto ovo shvatas kao nesto licno protiv tebe, kad nije, jednostavo si samo zivi primer jednog, po meni, nepotrebno dugog puta. Zato sam ti i postavio prosto pitanje: Znajuci da postoje brzi i efikasniji nacini za dolazak i ostanak u SAD-u, da li bi i dalje preporucila taj put nekome ko namerava da dodje ovde? A sta smo dobili—salatu od reci punu kontradiktornosti i logickih gresaka.
|