Citat:
Prvobitno poslao korisnik ASSI
Uglavnom ne volim da se petljam u bespotrebne rasprave i prepucavanja koja u sustini ne vode nikuda, ali...
Simo brate mili, sve si rekao ali u sustini nista nisi rekao sem sto si upro da je ubedis kako je beskorisno gubila vreme. Kazes ima laksi, brzi i jednostavniji put do zelene karte ali jos uvek nisi dao ni jedan konkretan predlog. Jednome si produzio vreme boravka umesto 1,5 godine rece 5 cini mi se, dugome neces da objasnjavas zato sto je stari vuk... Obojici si se izvinuo kad su ti argumentovano objasnili da tvoji razlozi za ne iznosenje lakseg puta nisu na mestu, ali im ipak nisi dao odgovor
Kao drugo malo je ruzno da ti iz USA solis pamet nekome ko je desetak godina pre tebe usao u istu. Pre tih desetak godina informacije bas i nisu bile pristupacne kao sto je to danas slucaj, nije bilo toliko informacija iznutra pogotovo nasih ljudi kao sto je danas slucaj. Krenula je kako je krenula i lagano dolazi do cilja i umesto da se radujes za nju ti pokusavas da omalovazis tu njenu jos jednu malu pobedu do konacnog cilja...
Ljubomora, zavist, prekor... ma... Mnogi ljudi odu iz domovine, ali domovina nikad iz njih i tacka. A ti si samo jos jedan tako ocigledan primer...
|
Ja sam u USA usao mnogo ranije nego sto ovde pise datum dobijanja moje GC, na razne studentske programe, i to je bilo pre nego sto je i ona to zapocela, a informacije su i tada bile dostupne, kao i sada, razlika je koliko zelis da se potrudis i koliko si sposoban da dodjes do informacija. A mnoge od vas to mrzi, necete da se cimate—a dokaz je sto si, ne znam koji po redu, koji trazi da ti sazvacem gde na ovom sajtu mozes da nadjes informaciju koja te zanima. A sve sto treba da uradis je da iscitas nekoliko tema i slozis kockice, ali i to je, izgleda veliko cimanje. Ja necu da radim domaci zadatak umesto tebe.
I ti isto masis poentu: ja koliko shvatam, ovo je forum za diskusije o imigracionim temama, razmenu misljenja i informacija a ne sabor za zelje, cestitke i pozdrave. Jeste primarno dosli da razmenjuje misljenja i informacije ili cestitke? Lepo od tebe sto si srecan zbog njene "male pobede", ali ako je na ovakvom mestu obajavila takvu informaciju, treba da bude spremna i da o tome kriticki diskutuje. Ja sam protiv toga da sad svi, kao ovce, stanemo u red i samo cestitamo Vukici, i tako zatvorimo temu bez toga da se iko zamisli: Cekaj, jel moglo to drugacije, efikasnije da se odradi? I zato nema potrebe da stajes u odbranu Vukice, koju nisam ni napao, ni omalovazavao, vec diskutujemo o razlicitim nacinima dolaska. Ja sam vam izneo misljenje zasto ne savetujem drugima da dolaze na taj nacin i to obrazlozio na njenom primeru—to sto se njoj ne svidja da bude primer, zalim slucaj sama je pokrenula temu. A ti ako mislis da nisam u pravu i da se isplati da od najproduktivnijih godina zivota (koji su najveci kapital koji svaki covek ima), nepotrebno izgubis skoro deceniju, izvoli napisi, bas bih voleo da procitam obrazlozenje.
Usput samo, moje dobro delo za danas ce da bude da ti iz USA jos malo posolim pamet sta znace neke reci srpskog jezika sa kojima se frljas: Zavist i ljubomora se manifestuju kao želja za nečim što neko drugi poseduje. Posto Vukica tek treba da dobije GC a ja je vec odavno imam, nisam bas ukapirao znacenje onog dela posta sa zaviscu i ljubomorom, a cini mi se da nisi ni ti bas nacisto, a?