Ja bih rekla ko i Zana,sve to zavisi sta je za koga potreba i sta je za nekoga luksuz.Ja imam rodjake sto nikad ne bi dosli ovde da zive zato sto imaju prekrasan zivot nazad kod kuce,ne idu na poso a nasledili neciju stranu penziju,i svaki dan u provod.Licno za ove tri godine prosla sam niz faze u kojima smo imali 7000-8000 iljada mesecno, ali isto i periode u kojima smo imali jedva 2000 mesecno i od toga da platis,stan,racune i sve drugo.Kod mene licno ne menja puno,osim sto u tim periodima kad imamo vece prihode stavim vise u saving account.Da nisam bila tako pretpazljiva neznam sta bih uradili kad mi se prosle godine muz razboleo od teze bolesti i nije mogo da ide na poso skoro jednu celu godinu.
Zivimo normalno ne mizerujemo ali se i ne razbacavamo sa tesko zaradjenim parama.
Priustimo si neko zadovoljstvo ali i stedimo na tome sto moze da se ustedi.
Na primer sama sisam mog supruga i decake,sto i nije malo ustedimo na tome svaki mesec oko 90-100 dolara,to su ti oko 1000 godisnje,pa secem kupone za namirnice i tu oko 1000 godisnje,i lako se skupi za skromni odmor ili vikend u dizni world.
Ali isto tako ako mi se nesto stvarno svidja kupim ga bez puno razmisljanja.
Ja i moj suprug smo oboje imali tezak zivot,nazad kod kuce,i kad dugo godina zivis bez toliko stvari i odricanja-uvidis koliko stvari ustvari i ne trebas da bi bio sretan.
|