View Single Post
Staro 17.01.2014, 16:51
noki noki je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.07.2010
YU lokacija: Zemun, Srbija
Nepromenjeno

Ja ti Dzordz mogu da kazem da sam imala srece sa mojim poslom.Primili me kao maintenance staff - samo jedan mesec od dolaska u Ameriku.Primetila me nas CEO da ja mogu vise od toga,pitala me da im napravim novu web stranu i posle samo godinu dana od cistacice me stavili u kancelariju i evo sad cu da slavim trecu godisnjicu u firmi kao Coordinator of program services.Moja organizacija je non-profit,imamo deo koji radi kao pre-school (za decu od 2 do 5 godina),i moj mladji sin je pohadjao istu.Drugi deo zgrade se sastoji od teretane,sportske sale i bazena.Pa je meni i mojoj porodici sve to besplatno.Moja dva decaka idu na kosarku i karate za sta placam minimalnu cenu.Nju York nam je na 20 milja i kad god zazelimo malo dzungle tamo smo za manje od pola sata voznje vozom,karte su besplatne za decu a za nas po 10 dolara,tako da za 100 dolara mozes da si napravis jedan izlet sa decom do Nju Yorka.Za sve predstave,muzeje,egzibicije uvek mozes da nadjes popuste i kupone na Livinsocial,tako da sa ne puno para mozes da izadjes i da se provedes lepo.Mi uvek nadjemo dobar deal za zoolosku,bioskop ili restoran.
Kad odemo u restoran ne mora to da bude neki elitni,mi smo zadovoljni sa Olive Garden,Chili's ili slicno sto i vise ide sa malom decom a prilicno su jeftini.
Pre nekih 8-9 meseci smo bili na Cruise Trip do Bahama Islands i do Dizni World-a.Krstarenje ide super uz malu decu.Kostalo nas 1600 dolara,8 noci na brodu,jelo i provod sve placeno,a imas izbor da ti cuvaju dete besplatno od 10 ujutro do 10 uvece.
Necu da zvucem jeftino,ali kod nas u Makedoniji nemas bas izbor da biras jeftinije ili skuplje pogotovo kad ides na odmor-t.j.nikad nismo bili na odmoru dok smo ziveli tamo,zato sto je za nas bila naucna fantastika da odvojimo toliko para.Ovde za sve imas izbor,popuste,kartice,promocije i kupone.Cak i da zaradjujem 6 cifara ne mora da se razbacujem,radje bi pomogla nekom sto stvarno treba moju pomoc.
Mogu da kazem da i ovi ljudi oko mene(Amerikanci)rade isto uvek traze dobar deal,bilo da se radi o putovanju,restoranu ili predstavi,a vecinom sto rade zajedno sa mnom imaju 6-cifrenu platu.
Reply With Quote