Citat:
Prvobitno poslao korisnik free
E sa tim zanatom manikir-pedikir ovde u US mozes da napravis lom. Koliko sam ja primetio a ja ti bas i nisam neki ekspertu toj vasoj zenskoj raboti  , ovde u US ima gomila tih salona i svi su puni, a od drugarice sam cuo da nisu bas svi profesionalci u tom poslu. Ti ako si stvarno profesionalac u tom poslu ti ima da napravis pare samo tako.Naravno ne ocekuj da ce te ti neko na aerodromu gde sletis da ti ponudi da biras gde da ti otvori salon, ti ces prvo morati da radis kod nekog da bi videla kako se ovde vodi firma, koja je regulativa, sta musterije vole ili ne vole, itd...... pa kad to sve pohvatas lepo tvoj salon i pici. A muz ako hoce da ti radi i nije alergican na posao, moze kao i gomila nasih ljudi ovde u Jersey da radi na azbestu, jeste sezonski posao, jeste fizikalija, jeste da ga rade nasi ljudi i to vecina bez papira ali navuce se lepa para za 6-7 meseci. Ma ima opcija gomila samo treba biti malo strpljiv i pameta i opcije se otaraju pogotovu za nas koji imamo regularne papire.
|
Ovo potpisujem! I sam znam nekoliko osoba koje su ovde dosle i pocele da se bave ovim "jako unosnim" poslom. Tih "nail salon"-a ovde ima na svakom cosku i puni su od jutra do mraka, termini se zakazuju unapred cak. Sto se sertifikata tice, bez obzira da li ga imas ili nemas ovde ti nicemu ne sluzi, ceni se jedino znanje i iskustvo. Ako ti znas da radis to sto radis(a najlakse je za poslodavca da proveri i licno se uveri u to)jako dobro ces proci finansijski(eto odmah plate od tih famoznih $50k), na jednom od "lakih" poslova.