Citat:
Prvobitno poslao korisnik holmes
Upravo sam dobio secured kreditnu karticu od BofA. Posto je depozit bio 300$ (a time i limit, logicno), tih preporucenih do 20% znaci da mogu da potrosim samo do 60$? Pitao sam sluzbenicu u banci kad sam otvarao racun koliko je preporucljivo da potrosim od te sume i ona je rekla da je jedino vazno da placam na vrijeme. Ono sto nisam pitao, niti vidim u ovim prilicno i namjerno nejasnim papirima koje sam dobio uz karticu, je koliko ja u stvari puta mogu da trosim/vracam na racun mjesecno. Nadam se da nije samo jednom u billing cycle. U protivnom je ova kartica stvarno beskorisna sem da gradim tu famoznu kreditnu istoriju, od cijeg pomena mi se vec dize kosa na glavi. Ono sto sam vidio jasno su taj fee za odrzavanje od 39$/yr, kao i drugi masni fijevi, od kojih ni jedan nije manji od 10$. Ako sam dobro citajuci na brzaka shvatio, dignes sa svoje kreditne kartice 10$ kesa na bankomatu ili salteru iste banke, oni naplate jos 10$. Kad se samo sjetim da sam kukao na nase banke.
Chase mi nije dao secured karticu iako kod njih drzim svoj novac koji sam donio, takva im politika. Uvrnuto.
|
Chase ni nema Secured Credit Card... Gradi malo istoriju sa BoA pa se onda prijavi za Chase.
Ne trosis preko 44% - znaci $120-130 mesecno... Ja recimo tu karticu koristim za mesecno placanje DSL-a. To je podeseno automatski, svakog meseca mi ATT naplati uslugu. Tu karticu ni ne nosim sa sobom. A sto se sluzbenika u banci - vecina njih intenciono ni nece da ti kaze kako "pametno" koristiti kreditnu karticu... Jer im je cilj da se sto vise zaduzujes ne bi li placao kamatu...