Citat:
Prvobitno poslao korisnik Emiiuki
Zna li neko da mi kaže koji mogu biti razlozi da se ne prođe lekarski pregled? Mi još nismo izvučeni ali moram da se raspitam za probleme koje imamo, čisto da se ne radujemo preterano ako nam se pojavi broj a kasnije ne prođemo iz ovog razloga.
Naš problem je što je ćerkici dijagnostifikovan rani pubertet (sa 4,5 godine) nakon čega je počela da prima hormonsku terapiju jednom mesečno u dečijoj bolnici. To je bilo proletos, a prognoza je da će terapija trajati oko 4-5 godina (pošto je rentgen kostiju pokazao da su kosti deteta od 8,5 godina). Ona je dosta višlja i teža od svojih vršnjaka, kada se skine do struka vidi se i da su grudi malo krenule. Da li neko zna da mi kaže koje su šanse da nas odbiju na lekarskom ako kažem da imamo problem? Da li da rizikujem i napravim se blesava kada budu pitali u vezi sa bolestima (mada ovo i nije bolest) i šta se može desiti ako ukapiraju da nisam rekla istinu? Inače, mesečna terapija ovde košta 100 EUR, tako su mi u bolnici rekli (ovde je pokrivena osiguranjem).
|
A koliko je bila visoka sa 4.5 godine? Moje dete ima 3 a visoka je ko dete od 5 godina (oko 108 cm). Totalno off topic, ali kako ste to skontali?