Citat:
Prvobitno poslao korisnik The Goddess
Ohhh, ajde da vam kazem moj plan pa da me neko savetuje sta da radim.
Prvo procitala sam ceo temi ,a isto trazila i nesto po netu pa kolko sam svatila...
Ja sam zavrsila srednju skolo farmacevtski tehnicar i nemam faksa, pa sam planirala da kad dogjem tamu polagati ispit za pharmacy technician, jer kolko sam svatila za to ne treba ti neko skolo i nije nesto skup pa mozes samo nauciti i onda polagati taj ispit.E sad, prijateljica mi je rekla da ne polagam taj ispit jer su pharmaceuti vrlo slabo placeni i da su zemali po 7$ na sat, sto je premalo.
Drugo, imam 25godina i ne bi sad da upisem neki 4-godisni faks, al za pocetak Associate Degree bi bilo super pa sam trazila nesto po netu i zainteresirala se za Diagnostic Sonography Technician. Al nemogu naci kolko kosta AD za sonography ? I isto, mozda neko od vas zna jer se moze lako naci poso za sonographer ili ne i dali je plateni... drugo je kad ti neko kaze iz prve ruke ko je tamu a drugo je net.
Sta bi me vi savetovali, da polagam pharmacy tech ispit pa onda upisati Sonography (ako uopste to je dobar izbor) ili da od start radim neki drugi poso, na pr. waitress? Sta je vise isplatlivo?
|
Pharmacy tech u Chicagoland-u zaradjuje oko $13-14 na sat. To je pocetna satnica u Wallgreens-u i CVS-u. Po farmacijama tipa Omnicare (specijalizovane za snabdevanje LTC -Rehab and Nursing Centers), satnice se krecu u rasponu od $12-18 na sat. Za NYC imam informaciju da pharmacy tech ima $22 na sat ali ne znam koja ustanova je u pitanju (poznanik poznanika - tako da ne znam detalje).
Sonography - Ultrasound Tech zaradjuje vise. Koliko - zavisi gde radis. Znam da jedna devojka, crnogorka poreklom radi terenski i po poseti/nalogu uzima $20. Nisam je pitao koliko u proseku poseta skupi dnevno. Pogledaj na indeed.com kako izgleda prosek zarade za to zanimanje u zavisnosti od grada. Do licence u ovoj oblasti se dolazi skolovanjem mahom po Community Colleges, Associate Degree je u pitanju. To znaci 1-1.5 godina za prerequisites i 2 godine za core program ukoliko uspes da udjes u program.