Tema: Obamacare
View Single Post
Staro 17.03.2014, 17:28
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik LoLa Galland Prikaz poruke
evo jedna informacija...

buduci da po novome svi moraju imati health insurance ili u suprotnome placaju tax penalty, meni je pala jedna ideja napamet i provjerila sam sve informacije..

bitno je da imate bilo kakav oblik osiguranja (moze i travel insurance), pa sam tako odlucila nazvati u RH neke osiguravajuce kuce i vidjeti sta mogu napraviti.

sklopila sam travel insurance u iznosu od 350 dollara godisnje (pokriva troskove do 35 000 dollara) i time izbjegla tax penalty za iducu godinu i poprilicno skupa osiguranja od stane amerikanaca.

Evo jos jedna informacija - tax penalty (koji i nije nesto po iznosu) ce da ti bude najmanji problem ako ti se ne daj Boze nesto desi: $35,000 ne pokriva nista ozbiljno i ima prilican broj exclusions (svi postojeci problemi su ili nepokriveni ili pokriveni u malom iznosu) i sa travel insurance nemas preventative care. Osim toga, procitaj fine print - travel insurance nije za residents. Ja za familiju i prijatelje uzimam turisticko osiguranje godinama (u polisama od $1mil) i to je zaista za ne daj Boze - tipa stroke, infarkt, udes, lomljava kostiju, medicinski transport nazad u zemlju, smrt i tako dalje. Sve sto je u vezi sa sportom se dodatno placa - nikakva povreda tokom "slobodnih" aktivnosti nije pokrivena. Razmisli dobro sta radis, jeste da $350 zvuci jeftino ali je po meni skupo jer je cisto bacanje para.
Reply With Quote