Hajde bas da ti rasteram sve brige
1. SSN mi je trazio na uvid samo nas sluzbenik koji je vodio moj slucaj, i to iz razloga kako bi mi kazao da mi SSN ostaje isti ali moram da zamenim ovu moju kartonsku karticu za neku plastificiranu pri cemu se samo na toj novoj kartici dodaju to da sam sad permanent resident. Dakle dovoljno je to sto znas broj jer ces ionako morati da vadis novu karticu.
2. Drugo ja jesam bio na J1 vizi ali ne kao 90% ljudi radeci normalne poslove (restorani, hoteli...). Ja sam se prijavio za Atlantic City za rad na tzv.Rolling chair stolicama, to je podrazumevalo da placas nedeljni najam te stolice i radis kao privatni preduzetnik, tj.koliko zaradis tvoje je, a koliko ces zaraditi pak nikad se ne zna. Dakle prva 2 meseca sam radio samo ovo pri cemu samim tim nisam bio nigde evidentiran. Dajes pare na ruke primas pare na ruke ne dobijas racun ne dajes racun dakle ne postojis za US vladu. Tek nakon 2 meseca sam nasao posao u jednoj brodogradilisnoj kompaniji i tu sam bio uredno registrovan i primao paychech svake nedelje i placao porez itd itd., dakle kao sto mozes videti iz mog iskustva sasvim je svejedno gde si bila i sta si radila sve dok si postovala njihove zakone, dakle uredno placala porez i nemas kriminalni dosije.I na kraju pitali su me samo gde sam bio i sta sam radio i da li sam video jos neke gradove u US i koje, kao i sta planiram da radim u US i gde planiram da zivim, to ti je uglavnom to.Dakle cisto kurtoazno caskanje, kao sto sam rekao nemas razloga za brigu ako te izvuku a ti prikupis svu potrebno dokumentaciju razgovor je cista formalnost.
Pozdrav i srecno
|