View Single Post
Staro 07.05.2014, 11:35
SRBghost SRBghost je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 03.10.2013
US lokacija: NYC/NJ
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Ja sam do sada bio dva puta u NYC, turisticki, a posto smo sada izvuceni, nadam se i preseljenju. Za pocetak u NYC, mada bih ja voleo neku manju i mirniju sredinu (naravno, posao ce odluciti).

Moj prvi "kulturni sok" je bio kada sam na Menhetnu ki(h)nuo, a dvoje prolaznika mi po automatizmu - bless you. Drugi sok je bio na raskrsnicama bez semafora - po jedno vozilo levo-desno, po jedno gore dole. Nema sirena, je**nja keve, secenja, vecnosti na skretanju....

Prijatno iznenadjenje u Macy's-u, kada sam sa pasancem trazio eskalator i rekao mu "jbt, ima li igde jedan za gore" dobijem odgovor od jedne gospodje, sa sve osmehom - tu vam je lIJevo, iza zida. Izgleda nas bosanaca stvarno svugde...

Generalno, za svo vreme boravka (prvi put 3 nedelje, drugi put 2) nisam video nista sto bi me odbilo. Ono, jeste da je NYC malo prljav, ali na sta lici NS ili BG pred kraj dana? Prosjake sam retko vidjao, ali opet sa druge strane, u NS iz skoro svakog kontejnera viri necije cig****o pedu ili glava. Niko me nije zaustavio da mi trazi kintu, a kod nas nema raskrsnice, prodavnice, trznog centra, restorana bez prosjaka ispred....

I dalje kazem da ja volim svoju Srbijicu, ali bih rado potrazio i parce srece u USA. Naravno, uvek cu biti ponosan na to ko sam i odakle sam.

Video sam da je neki forumas pisao o zivotu/paklu u SF. Verovacu mu da je to stvarno tako. Ono u sta mi je tesko da poverujem je da ej i pored toga on i dalje bio tamo. Realno, imas 50 DRZAVA!!!! Preseli se negde, covece.

Eto, toliko od mene za sada.....
24.02.2015. - intervju/odobrene vize/Administrative processing
26.03.2015. - konacno stigli pasosi (sa vizama)
28.03.2015. - kupljene karte
24.06.2015. - NYC resident
01.04.2016. - Garden State
Reply With Quote