View Single Post
Staro 13.05.2014, 00:20
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Sima Prikaz poruke
Ako ih stvarno tako dispecujes, onda bolje da ne pises to javno na Internetu, jer mi nije jasno kako legalno uklope u logbuk tako gust raspored voznje i 10 sati dnevno off-duty (sa obaveznih 8 sati spavanja), i pauza od pola sata u prvih osam sati voznje, i Hours of Service 70:8 koji podrazumeva reset od minimum 34 uzastopnih sati posle 70 sati voznje u toku 8 dana i da obuhvati dva perioda od 1 a.m. do 5 a.m. (za spavanje), jer ako ih ne obuhvati onda reset traje i duze od 34 sata, dok ne napravis ta dva perioda. I plus jos mora uz to da uklopi sva sipanja goriva (tolerise se greska od +/- 1 sat) i points of entry u nekim drzavama i eventualno DOT inspekcije na vagama. Ako stvarno tako voze oni ne da su samo neispavani, nego su jednom nogom u grobu, a drugom u zatvoru (ili im preti novcana kazna i suspenzija dozvole) jer tu konstantno mora da se vrsi tesko varanje na gorivu i falsifikovanje logbukova (koji moze da se otkrije na DOT oditu). Logbukovi, uzgred, 2016. postaju elektronski i ne znam kako ce onda da ih falsifikuju. Opste je poznato da svi vozaci malo steluju logbukove, ali ovaj tvoj raspored zahteva konstantno zataskavanje racuna za gorivo, sto je proverljivo i opasno po karijeru.
Ne znam koliko je opasno za karijeru, ali je opasno za zivot svakog od nas koji delimo put sa takvim ljudima.... da je malo neduznih ljudi poginulo zbog takvih, ovde kod nas, prema 15-ci svake nedelje neki udes... Oko para sam vec rekla sta sam imala - to nisu ciste pare ali ja i ne ocekujem od nekog ko je preko pola sveta da se razume u te stvari. Outsourcing - radis za manje pare neko ljudi ovde, vezes konja gde ti gazda gaze i cutis.... ali ono, sta da vam kazem dragi vozaci, to sad moze i na vama da se iskali: ne morate da spavate, vozite 24/7 ali obratite paznju na ponasanje i kako pricate sa dispecerom nema tu dva zeca, tri zeca, naljutite coveka i gledajte sta ce onda da bude! Sta vi tu sad ima da kukate nesto
Reply With Quote