Šta da radim sa prebivalištem? Ovdje traže da unesem sva predhodna prebivališta od 16 godine pa do danas.
Supruga i ja smo često mjenjali dokumente o prebivalištu i trenutno smo kćerkica i ja prijavljeni na jednoj adresi u Sarajevu, a supruga je prijavljena u drugom gradu i kantonu - morala je zbog porodiljskog bolovanja jer je tamo radila (čak je i tu mjenjala prebivalište iz jednog grada u drugi u skorije vrijeme).
Prošle godine sam bio prijavljen u dva grada u ZE-DO kantonu, a na tri adrese, a kako smo se selili ja sam morao da mjenjam preivalište, a supruga je zadržala postojeće.
Tako da ispada da smo supruga i ja u zadnje 4 godine braka po dokumentima se vodili na istoj adresi možda ukupno 6 mjeseci.
E sada ako napišem kako jeste, djelovat će dosta konfuzno (muž i žena žive u različitim gradovima i na različitim adresama), pa sam mislio da napišem tačno sva prebivališta na kojima smo bili, a da naštimam datume da se podudaraju, ali ne znam da li oni imaju tu evidenciju, pa da mi zbog toga ne propadne aplikacija!?
A da stvar još bude gora, planiramo krajem ove godine opet da mjenjamo prebivalište