Citat:
Prvobitno poslao korisnik johnywalker
nece biti nikakav problem. Vjencati se mozete i dan prije intervjua, bitno je samo da se vjencanje obavi prije intervjua.
|
moram te ispraviti i reći da ako misliš doslovno na jedan dan da ne možeš više pogriješiti. mi smo radili sve cca 45 dana prije i da nismo odgodili interview bilo bi napeto, stoga ljudi uzmite si vremena.
Citat:
Prvobitno poslao korisnik lejla83
cao..ja sam izvucena za dv 2015 i poslala sam ds 260 ali nisam mogla da se vencam sada jer momak nije tu  da li cu mocu, u januaru kad se to bude obavilo, da dodam njega? da li treba ja ponovo da saljem svoje podatke ukoliko dodje do promene prezimena? ne ocekujem intervju pre juna, jula je je broj 37xxx
|
znači ti sada obavezno sve pošalji u statusu u kojem si sada (single), kada dođe do promjene bračnog statusa obavijestiti ćeš KCC, osim ako ti bude interview zakazan tada ćeš obavijestiti ambasadu. Pošalješ mail u KCC ili ambasadu i zamoliš ih da te upute šta je potrebno da dodaš supruga na svoj case (biti će potrebno slike i obrazac za njega te update obrasca za tebe).