15.10.2008, 14:39
|
 |
Stari vuk
|
|
Datum prijave: 20.04.2008
US lokacija: US
|
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik xeg
Da, mislim na osiguranje za auto. Taj full coveradge sto ti placas je nesto kao nase kasko, jel pokriva svaku stetu i tebi nanetu i koju ti naneses drugome? A koliko bi te kostalo neko obavezno, minimalno, za recimo tog tvog chrysler-a i sta bi ono pokrivalo?
Hvala 
|
Odlicno da smo se razumeli. Moje osiguranje pokriva apsolutno sve, i kad ja nekog udarim i kad mene neko udari, kad ja udarim stojeci objekat (npr. postansko sanduce ili tako nesto), ako udarim zivotinju na putu etc...Pokriva i slucajeve kad npr. ostanem bez goriva na putu (oni dolaze besplatno, placam samo gorivo), pokriva ukoliko mi treba slep sluzba na putu (ovde ljdu imaju tzv. AAA osiguranje za pomoc na putu, dok ja to ne placam, jer imam to ukljuceno kod Progressiva sa full coverage osiguranjem, oni ce da me slepaju ako mi treba).....
Za moj auto, kad sam gledala cene osiguranja, ispalo je osnovno osiguranje (necu da te lazem, idem onako odokativno), izmedju $30 i $50 mesecno, za delimicno, nesto izmedju $60 i $80 mesecno, a za full mi je ova cena izasla...znam da sam upordjivala s nekim drugim kucama, da je npr. Geico bio veoma skup, negde je preko $130 bilo osnovno osiguranje, dok je preko $200 bilo full...State farm je takodje skuplje od Progressiva...ja sam ove s kojima sam ja resila da sklopim ugovor videla na TV-reklami, jos u Houstonu, jer su oni u svim Statovima zastupljeni, stalno su reklamirali neke novine i neke popuste...Sam mozes da se uveris na sajtu www.progressive.com, gde mozes i da vidis koje bi bile cene osiguranja za svaki pojedinacni auto i za mesto gde bi bio (kao sto i sam znas, za svaki auto je drugacije: kilometraza se racuna, vrsta auta, starost auta, da li si ranije koristio osiguranje u US, koliko kola imas - moja drugarica i muz imaju oboje osiguranje auta preko State farma i oni zajedno placaju oko $150 mesecno, ali to je zato sto imaju osigurana dva auta u istoj osiguravajucoj kuci. I to treba da se uzme u obzir. Ja imam jedno vozilo, te mi je npr. skuplje bilo u State farmu nego u Progressivu...Da, takodje sam razumela da od credit history zavisi koliko ce da iznese cena osiguranja...i takodje da napomenem da se te cene stalno menjaju, tako da treba biti u toku kad se uzima osiguranje, jer mozda izadje u naredni mesecima nesto jos povoljnije...
Pozdrav! 
|