View Single Post
Staro 01.06.2014, 05:11
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Boki_Bg Prikaz poruke
Da li ja realno i opravdano upustiti se u ovo sve sa 5K, 6K, ili 10K u dzepu ili .... ?
Lokacija ce biti neki suburb u severnom delu Chicaga. Koliko sam video na netu rentiranje u ovim delovima grada ide od 1000$ pa na gore, 2BR... Napominjem da za pocetka cemo imati malu pomoc prijatelja i da bi ja odmah poceo da radim (nemam za sada nista zagarantovano) bilo sta a posle bi trazio posao u struci...
Kao sto rekoh jako tesko pitanje, na koje nema odgovora ali ajde da probamo...
Hvala u napred.
Muz i ja smo, tada bez dece, sa ugovorenim poslom za mene, stanom za iznajmljivanje sa svim placenim troskovima za 510 dolara - dosli u SAD sa 4000 dolarjeva. Prve dve hiljade smo potrosili prve nedelje na opremanje stana - doduse 900 na kompjuter a ostalo na polovni namestaj (garage sale) i na razne stvari za kucu. Druge dve hiljade su nam bile tu da dodajemo kad prigusti cele godine. Za hranu smo tada trosili 60 dolara nedeljno za nas dvoje, ali mislim da je od tada bila zesca inflacija. Jeli neka jeftina i jednostavna jela, hranili se stalno kod kuce. Ako ti ova informacija sta pomaze - pomaze.

Moje misljenje posto ti je stan duplo skuplji nego sto je nama bio i posto vas ima vise nego nas - uzmi sve to u obzir. Plus Lafajet je mali grad za razliku od Cikaga, mi smo bili bez kola dve godine, isli svuda busom. Sto u Cikagu ne moze u svim krajevima bas.

Od te tvoje tri cifre ponudjene za odgovor, ja glasam za opciju C (10K), ako ne i vise...
Reply With Quote