Posto vec neko vrijeme iscitavam forum (naravno jos puno tema nisam ni dotakla) najvise me brinu djeca..kako i sta..nakon ovog sto je napisala vuxanne a isto to je napisala i nekolicina forumasa sa malom djecom brine me zaista da li jedna porodica na pocetku moze uopste da prezivi ako uzmemo u obzir da ce jedno morati da ostane sa djecom a drugo nece moci da ocekuje nista do minimalac (na pocetku bar)..znam da postoji opcija da jedno radi jednu smjenu a drugo drugu ili bar part time ..ali u tom slucaju ne bismo se uopste ni vidjali i porodica bi bila ta koja trpi pa se postavlja pitanje zbog cega idemo ako to nije dobrobit za porodicu (ovo su nasa svakodnevna preispitivanja)..djeca su bas mala (2 i po godine i beba od 4 mjeseca) i stvarno me hvata panika na pomisao da idemo grlom u jagode..oboje smo fakultetski obrazovani (ali da se razumijemo nismo neki trazeni strucnjaci koje ce posao cekati i spremni smo da radimo bilo sta ..samo to bilo sta je i najnize placeno pa se opet vracamo na onu pricu o prezivljavanju)..pretpostavljam da ista briga mori sve sa malom djecom i da se to sve prevazidje vremenom kada prodje najgori period prilagodjavanja i uklapanja u sistem i da sve zavisi naravno i od nas samih ali i od okolnosti, srece i drugih faktora..odoh ja u sirinu ali je veoma znacajno da cujemo iskustva svih koji su otisli na ovaj nacin a imali su malu djecu i nisu ih cekali poslovi..jer da nas ceka bilo kakav posao ne bih se brinula..
takodje,ono sto niko ne pominje je babysitting???!!!koliko to kosta??da li je moguce naci neku zenu za manje od 800$???posto imamo dvoje djece pretpostavljam da bismo i u vrticu duplu cijenu placali ili ima nekih popusta??hvala unaprijed na odgovorima..i kada djeca krecu u jaslice posto ce mladji sin imati malo vise od godinu dana (ako prodjemo intervju i budemo isli)
|