View Single Post
Staro 06.07.2014, 21:18
Sima's Avatar
Sima Sima je offline
Drug član

Datum prijave: 06.06.2009
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Zemun, Srbija
Nepromenjeno

Verovatno je "navukao" 90 kredita, jer i ovde postoje accelerated bachelor degree koje traju 3 godine, zato sam ti i rekao da posaljes na evaluaciju pa da vidis koliko ce ti dati. Ovo sto ti pisem je na osnovu iskustava sa studentima koji su se kod nas upisivali i da su im sa visih skola davali 60 do maksimalno 80 kredita.

Isto tako: WES i ECE ne daju identicne evaluacije, svaka ima svoju proceduru i politiku - ja sam dobio razlicita (ipak slicna) tumacenja u obe evaluacije. Zato neke skole traze iskljucivo jednu ili drugu firmu.

Ovo drugo pitanje u vezi specijalističkih studija je stvarno zanimljivo, pa sam bas pricao sa kolegama kako bi to gledali. To bi ti definitivno donelo dodatne kredite za nastavak skolovanja ili prekvslifikaciju. Oni to ne bi gledali kao bachelor degree, vec kao vrstu "postgraduate certificate"-a.

Samo da naglasim: ovo su ti sve tumacenja iz akademskog ugla gledanja, ne kako to tumace imigracione vlasti.

Mislim da ti je lakse u Ameriku da udjes na F1 studentsku vizu pa da radis dalje na legalnom statusu nego da pokusavas employment base opciju (sem ako nemas nesto vec dogovoreno), jer se u tom slucaju takmicis sa armijom Kineza, Indusa i ostalih sa magistarskim i doktorskim diplomama (u velikom broju stecene na Americkim univerzitetima).