View Single Post
Staro 11.07.2014, 05:08
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik mikagrubinen Prikaz poruke
Umro sam od smejanja.

Pošto sam u procesu traženja posla u Americi, iz Srbije (putujemo tek za mesec dana), zanima me isto što stoji u naslovu teme, ali kako sam dosta čitao i slao cv, mogu i da odgovorim. Po mom dosadašnjem, skromnom iskustvu i mišljenju, diploma i nije toliko bitna stvar koliko poznavanje struke/zanata u kojoj tražiš posao.

E sad, u tome je caka. Mnogi od nas nemaju iskustvo ili imaju iskustvo u nekim strukama i poslovima koji u Americi ne funkcionišu na isti način kao kod nas. Npr. ja sam projektant sistema za kontrolu pristupa, video nadzora, alarmnih sistema i sl. i clan sam Inženjerske komore Srbije koja izdaje licence da bi mogao time da se baviš. Ja sa tom licencom u Americi mogu samo da obrišem du.e.

Skrenuh ja sa teme. Poenta je da, ono što ti stoji u resumeu treba da znaš. Znači da možeš i bez iskustva da dobiješ posao ali potrebna je dobra priprema za svaki intervju ponovo i ponovo. Planiram da, ako budem imao srece, da me pozovu na neki intervju ili testiranje, ucim sve vreme koje budem imao do intervjua. Kao da ucis za ispit. Izguglas pitanja za intervju i gruvas. Nema spavanja par noci i sl.

Hteo sam reci da ne treba očajavati ako se nema iskustvo ili ima pogrešno (kao ja) već da treba samo mnooogo dobro da se sprema za intervju.

Već se vidim kako čistim stolove u Starbaksu
Jesi li "automation engineer"? SCADA? DAQ? i slicno? Znas li Labview i tako to? Da programiras PLC- ove? Omron, Siemens, Allan Bradley? Daj malo precizniji opis
Reply With Quote