View Single Post
Staro 20.08.2014, 17:10
animal animal je offline
Član

Datum prijave: 09.05.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik bokinena Prikaz poruke
Evo malo informacija za sve one kojima je interview zakazan ili ce biti zakazan u ambasadi u Beogradu, mi ih zvali da malo pitamo sta i kako i dobili sledece odgovore:
1) Sva dokumenta ne moraju da se prevode na egleski jezik, ono sto je vazno je da napravite kopije od svakog dokumenta (ako mene pitate ja bih napravio i overene kopije iz prostog razloga sto ima nekih dokumenata koji ce vam u originalnoj formi valjati jos nekad u zivotu, a ne znam koja je procedura za ponovno vadjenje, kao npr diploma, sto se izvoda iz maticnih knjiga tice njih mozete vaditi ponovo do beskonacnosti u roku od jednog radnog dana)
2) Nosiocu aplikacije uzimaju sva dokumenta, dok pratiocima (bracni partner, deca) uzimaju samo potvrde iz suda i policije, barem su nam tako rekli prijatelji koji su kroz ovu proceduru prosli pre nesto manje od godinu dana, i onda se to zapecati u koverti koja se ne otvara do sletanja u US
3) Placanje taksi se vrsi u US dolarima i opet gore pomenuti prijatelji su nam savetovali da nabavimo dolare pre nego dodjemo do ambasade, posto im je kurs jako nerealan.
Jos jedna stvar, culi smo da se u ambasadi placa fee za izdavanje vize 330$ po coveku i IV Fee 165$ ako se ne varam. Negde sam citao da su neki ljudi to kasnije placali ali nije lose unapred pripremiti i te novce za svaki slucaj.

Toliko za sad...

Pitanje za izvučene iz BiH koji se tice ovog gore posta...zanima me da li je potrebna dokumentacija ista za BiH, kao i za gore navedenu Srbiju (pretpostavljam da jeste, ali da provjerim) bez prevodjenja na engleski?
I ono sto me posebno zanima je da li je i dalje potreban Affadavit of support za BiH...ako ima neko ko je pozvan na intervju iz BiH da napise koja su potrebna dokumenta navedena u mail-u?
Hvala!

Last edited by animal; 20.08.2014 at 17:18.