View Single Post
Staro 21.08.2014, 16:20
via's Avatar
via via je offline
Stari vuk

Datum prijave: 01.05.2013
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: RS, BiH
Nepromenjeno

Kad sam još iz BiH istraživala škole i načine kako "zbrinuti" djecu u slučaju da se oboje zaposlimo nisam našla puno informacija o before and after care koji je dostupan u pojedinim školama. Sad smo u takvoj situaciji da nam je ta tema bila izuzetno aktuelna (i ja sam dobila posao ) pa da podijelim svoje iskustvo.

Prvo da kažem da sam ja izuzetno zadovoljna našim School District. Na stranu što svi čija su djeca već prošla kroz njega govore da je izuzetno jak, svi su prijatni, susretljivi, hoće da pomognu, također ima naših ljudi koji rade kao teacher i oni su se sami stavili mojim klicima na raspolaganje ako im treba pomoć obzirom da tek uče engleski.

Naša Elemetary School je K-4 i u nudi Before and After Care u objektu škole. Before počinje 6:45 am- 8:45 am, u 9 am počinje nastava. After počinje od 3 pm - 6 pm. Before se plaća $11/dan, after $16/dan ili $121.50 ako dijete koristi cijelu sedmicu before and after. Za drugo dijete odobravaju 10% popusta. Klinci u after care imaju užinu, završe zadaću, nekad imaju movie day i sl. Da je skupo, jeste, ali za isti broj sati nam je žena koja živi u našoj zgradi tražila isti iznos novca, s tim da priča samo makedonski i kad bi sad djeci ubacila novi jezik u igru nastala bi prava zbrka.

Što se tiče Kindergarten-a, djeca kreću sa 5 god i predviđeno je da borave pola dana (koliko je besplatno). Ako hoćete da dijete ide full day i to se plaća. $ 3,314/year.

Kad imate malu djecu zaista je vaga da li raditi ili ostati kod kuće. Mi smo se odlučili za prvo jer ću imati extra dobre benefite i zdravstveno kojim će i suprug biti pokriven, a to je izuzetno važno.

22.10.2012. prijava za DV-2014
01.05.2013. izvučeni
21.05.2013. poslali kovertu u Kentucky
29.05.2013. koverta stigla u Kentucky
08.11.2013. Intervju - vize odobrene
31.03.2014. Landed in Chicago
Reply With Quote