Citat:
1. Ako ikako dobijem vizu da li kasnije posle godinu dana boravka u US mogu da ozenim devojku iz srbije a da ona dobije vizu za tamo? (posto sam u vezi za sad 5 godina,a nismo jos za to da se uzimamo)
|
možeš da se poslije oženiš ali ona neće moći doći odmah jer procedura dobivanja GC za nju traje 2-3 godine. Znači u slučaju da te izvuku onda ti je se bolje oženiti do intervjua u ambasadi nego poslije.
Citat:
|
2. Koliko znanje engleskog treba da znas da bi radio bilo kakav posao pa makar i prao sudove u pocetku posto imam zavrseno tek za A1 nivo.. :/
|
što bolje znaš jezik bolje ćeš se snaći i bolji ćeš posao naći. Da bi prao tanjire i slične poslove ne treba ti toliko baš engleski
Citat:
|
3. Kolike se cene hotelskih soba krecu na mesecnom nivou otprilike?
|
teško reći ovako - zavisi od više faktora - npr. koji grad itd... odeš na expedia.com pa pogledaš koliko se kreću cijene. upiši neki grad i vidjet ćeš. Generalno govoreći - manji gradovi su jeftinije veći gradovi su skuplji.
Citat:
|
4. Da li mora da se zivi tamo za stalno osim to da odes u prvih 6 meseci, znaci posle toga kad odes neko vreme. (vratio bi se da jezik naucim ne znam jel tamo ima neko da predaje jezik a da je srbin itd)
|
permanent resident znači da si tamo stalno odnosno uglavnom da si tamo. Ako napustiš zemlju duže od 6 mjeseci ili godinu onda ti mogu oduzeti GC. Ukoliko bi planirao da budeš odsutan duži period iz zemlje onda se podnese zahtjev i možeš onda biti odsutan do 2 godine bez problema.
Engleski ćeš prije naučiti u zemlji gdje svi pričaju engleksi nego negdje drugo jer te natjera da moraš pričati i tako onda počneš i učiti. Puno je brže i efikasnije.