[QUOTE=Seekimo;4829]Ovo je naravno odlicna informacija.Evo sta mene interesuje.
1.Mozemo li mi odmah kada dodjemo da otvorimo taj checking account(znaci bez posla smo)?
2.Koliko kosta odrzavanje takvog racuna?
3.Da li mozemo na taj racun sami da uplatimo recimo 1500$,a onda ako dobijemo taj kredit od 1000$ da se skida sa njega svakog meseca automatski onoliko kolika je rata kredita?
4.Da li je taj kredit od (primer 1000$)gotovinski ili iskljucivo namenski za neku robu?
Eto par pitanja smoje strane pa mozda budu interasantna i ostalima,hvala[/QUOTE]
[COLOR="Teal"]Evo ovako:
1. Ja mogu da pricam sto se tice moje banke, National city koja je iz Indiane. Za druge banke ne znam za sigurno, ali je verovatno manje-vise isto...Kad se odmah dodje trebalo bi da moze da se otvori checking account. To nije vezano za posao. I ja cim sam dosla u Indianu, otvorila sam racun, nisam tada radila. Ali sam imala GC i SSN, koji se trazi pri otvaranju racuna. Znaci, mozda prvo da se saceka dok se ne dobije GC i SSN. U svakom slucaju, pitajte banku.
2. Meni je odrzavanje svih racuna besplatno. Za sada imam checking - tj. to mi je racun na koji primam platu, zatim savings - koji se obicno otvara u isto vreme kad i checking, i ovaj jedan savings zamrznuti s loanom.
3. Da moze i to da se uradi. Vi na checking ili na savings treba da stavite nesto od novca koji imate (zato i otvarate racun)...kad otvorite i savings racun za loan, vi kazite odakle zelite da vam se vuce novac, s kog na koji racun (checking, savings etc)...i to je to...
4.Taj kredit kad se otplati (npr. $1000), otkljucace se i bice dostupan za raspolaganje...posto se svi bankovski racuni mogu pregledavati on line, vi mozete da prebacujete sredstva i on line (i naravno uzivo kad odete u banku), s racuna na racun...tako da taj novac mozete da prebacite na savings drugi, na checking, da uzmete kesh na ruke, da placate robu, sta god vam se svidja...
Savet: kad dodjete ovde, ako vec nemate, otvorite i barem jedan paypal account za placanje preko neta. (negde je paypal i jedina mogucnost placanja). Paypal cete povezati s jednim od vasih racuna (npr. checking); kad se vrsi transfer sredstava s checking racuna na paypal racun obicno treba 3-5 radnih dana; ako nemate novca na racunu, ili imate nedovoljno, mozete vrsiti placanja, jer ce paypal automatski da vam povuce novac s racuna koji je povezan s paypalom (naravno podrazumeva se da imate novac na racunu koji je povezan s paypalom).
Pozdrav!:pozz::pozz::pozz:[/COLOR]
|