Citat:
Prvobitno poslao korisnik Corpse Crusher
Meni neke stvari nisu do kraja jasne vezano za GC i SSN,
ja, supruga i dete imamo vize u pasosima koje vaze do 19. Feb 2015.
Koliko sam razumeo, sve troje moramo da udjemo u US do tada ili ce se smatrati da smo odustali i necemo moci da podnesemo zahtev za GC i SSN.
Ako bi smo u medjuvremenu otisli na recimo 7 dana na odmor, cisto da podnesemo zahtev za SSN, sledeci ulazak u US bi bio verovatno posle ovog 19 februara, koju cemo vizu / pecat u pasosima dobiti da bismo mogli opet da udjemo jer koliko vidim, GC ce verovatno stici, po mojim procenama tek u 2015, a to je "beyond the validity date" ove nase vize u pasosima. Molim vas, objasnite mi ovo.
Pozdrav!
|
Tacno je da moras da udjes u USA do tog datuma koji ti je na vizi ili sve propada. Mozes opusteno da odradis tu varijantu sa odmorom od 7 dana u USA.
Kad udjes u USA, udare ti pecat preko te vize koju sad imas u pasosu. Na tom pecatu stoji datum ulaska u USA. Ta viza sa tim pecatom ti sluze isto kao i Green Card i vazi godinu dana od ulaska u USA. Pravi Green Card ce ti stici u narednih nekoliko meseci.
Ti uopste ne moras da budes u USA za to vreme. Mozes da se vratis kuci ali ne znam koliko dugo smes da budes van USA. Mislim da moze i neki duzi period ali moras o tome da obavestis ambasadu ili vec nekoga i da im das neke opravdane razloge svog boravka van USA.
P.S. Za sve sto ti je nejasno ipak mislim da je najbolje da pozoves ambasadu ili da im posaljes mail, jer sve ove informacije koje ti mi dajemo su neka nasa iskustva i razmisljanja koja, na kraju krajeva, ko zna da li su pouzdana.
Pozdrav i srecno sa dolaskom ovde