Tema: Dv-2016
View Single Post
Staro 01.10.2014, 17:17
DzokicaMicev's Avatar
DzokicaMicev DzokicaMicev je offline
Stari vuk

Datum prijave: 28.03.2014
US lokacija: Miami
YU lokacija: Strumica
Pošalji Skype™ poruku korisniku DzokicaMicev
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Dragana-pp Prikaz poruke
Nova sum na forumov i imam nekolku prasanja koj znae gi molam da mi odgovorat bidejki jas neznam koj da prasam.. Ovaa godina so soprugot sakame da aplicirame po prv pat za zelena karta i imame malecko detence 2 godini, me interesira dali mora da se ima zavrseno fakultet bidejki nie imame samo sredno strucno zavrseno? Dali mora da se ima rodnini tamu za da te izberat da te odberat za viza bidejki nie nemame nikoj kaj kogo bi sedele za pocetok? Dali nesto se plaka za vizite preku lotarijava i kolku ako znaete da mi kazete , za avionski bileti i slicno?Dali ambasadata ili vladata na SAD nesto pomaga na pocetokot dodeka se snajdis? Koj znae ve molam pisete bidejki navistina nemam koj da prasam za ovie raboti da mi kazi a sakam da bidam informirana da znaeme sto da ocekuvame.
ODNAPRED VI BLAGODARAM
Prvo da vi posakam dobredojde na forumot. Kako vtoro stom imate zavrseno sredno obrazovanie togas mozes da apliciras toa e zadolzitelno. Kako treto dokolku ve izberat site troskovi pagaat na vas tovar od vizi pa se do zaminuvanjeto vo Amerika. Drzavata ne vi pomaga vo nikakov slucaj, znaci se naogate bukvalno za se sami. Za da go pocnete ovoj proces i da zaminete vo amerika ke vi trebat nekade okolu 30.000$. Znaci tuka vleguvaat vizi, avionski karti i pari za pocetok vo amerika dodeka da se snajdete so rabota i drugi raboti, bidejki toa moze da potrae i nekolku meseci dokolku ne go znaete ubavo jazikot. Za garant ne vi treba nikoj tuku vi treba adresa nekoja otkako ke stignete tamu za da vi gi pratat zelenite karti toa vi e najmal problem vo celata procedura. Mozam za toa i jas da vi pomognam bez nikakov problem. Nakratko toa e se.
Reply With Quote