View Single Post
Staro 09.10.2014, 09:52
bokinena's Avatar
bokinena bokinena je offline
Drug član

Datum prijave: 03.05.2014
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno Interview

Eto, prodje i to

Juce smo bili na interview i stvarno on predstavlja onajobicniju formalnost, kao sto su svi dosadasnji dobitnici opisali. Ako je sve u redu sa papirima, nemate nikakve potrebe da brine o tome da li cete dobiti vizu ili ne.
Procedura je ista i svi ste vec citali o tome ali, eto da ponovim jos jednom:
Znaci ujutru dodjete ispred ambasade. Oko 8:30 gospoda koja rade tamo izadju sa spiskom i krenu da prozivaju. Za divno cudo, nas svoje smo bili prvi na spisku. Prolazite bezbednosni punkt, ostavljate kljuceve, teletone, itd... Onda setnja od 35-40 m kroz dvoriste do ulazka u salter salu. I tamo vam vec pomenuti prijatni gospodin izda broj i cekate (naravno gospodin, Toma ako se ne varam sve vreme caska sa vama ) Onda ostavite papire na salteru, bukvalno ista prica, mojoj zeni koja je nosilac su uzeli potrvde iz suda i policije, izod iz maticne knjige rodjenih i vencanih i diplomu srednje skole (bachelor i master nisu ni gledali), meni samo izvod iz maticne knjige i uverenja iz suda i policije, pasose naravno, slike, i mi smo naravno doneli slike kako bi opravdali nasu vezu pre bilo kakve price o odlasku u US i njen stari pasos sa svim pecatima sa putovanja (i to su zadrzali). I naravno najvaznije, formulare sa lekarskog. Uz sve to je isla lagana pricica sa covekom koji je sva dokumenta uzimao. Onda platite novce na drugom salteru i dobijete pauzu do 13:30...
Posle pauze opet ista procedura, dok ne dodjete do salter sale. I opet cekate... Onda vas prozovu da ostavite otiske prstiju. Nakon toga, konacno sledi i finalni razgovor sa konzulom, koji je isto tako bio jako prijatan. U nasem slucaju se razgovor odvijao na engleskom jeziku, iako verujem da ima mogucnosti da se odvija i na srpskom, ukoliko neko ne stoji najbolje sa engleskim. I naravno, ishod je logican

Da, eto jedna zanimljiva stvar, pored nas je jedan stariji gospodin (cika od jedno 80 god. po mojoj proceni) isto tako cekao za GC, obzirom da smo mi prvi zavrsili ne znam kako je u njegovom slucaju interview prosao ali mi je bilo svakako neobicno i simpaticno u isto vreme.
Sad nam jos preostaje da vidimo kad cemo moci da podignemo dokumenta sa viziranim pasosima u DHL-u.