View Single Post
Staro 29.10.2008, 16:43
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

Nisi produzio Zelenu kartu? Ja bih na tu temu mogla da napisem sto sta, ali ne bih pre nego sto saznam zasto - molim te ako nije problem i ako nije suvise licno daj nam razlog. Jesi mozda bio bolestan? Imao porodicne probleme? Bio u zatvoru? Ja ne razumem... I ti si nestrpljiv da cekas na "red"?

Iskreno, ja sam oduvek imala stav da ljudima koji se sale i ne treba dati Zelenu kartu: ja bih lepo uvela da fizicki mora da se bude u zemlji 9 meseci (kalendarske godine) pa kad se lepo ocisti zemlja od ovih "oce piski, nece piski" onda mozda kvote ne bi ni bile potrebne za ljude koji znaju sta hoce. I koji ce da placaju porez - koji ce onda da se preusmeri na projekte koji koriste ljudima koji zive ovde. Ja sam zbog bahatosti i trazenja rupa u zakonu koje je postalo uobicajeno u Srbiji i otisla odande. Prosto i jednostavno.

Postoje i oni koji ne mogu da dobiju ni turisticku vizu nakon sto izgube Zelenu kartu, tako da si ti jedan od srecnijih. Uostalom, proveo si dosta vremena ovde - znas kome treba da se obratis za odgovore na pitanja koja su vezana za tvoj slucaj. Ovaj forum je prvenstveno namenjen za informacije o dobijanju Zelene karte preko lutrije.

Ja se izvinjavam za over-reaction: znajuci koliko ljudi ovde dodje na nista - nemajuci roditelje niti pomoc sa bilo koje strane, i trudi se da stvori bolji zivot za porodicu i sebe - ne mogu da ostanem pribrana kod ovakvih situacija. Dakle ako zaista postoji normalan razlog - ja cu se izviniti javno, sto i dalje ne znaci da cu ucestvovati na ovoj temi jer stvarno ne znam kako da pomognem. Za pitanja vezana za lutriju, uvek sam available. Za ovakve situacije - niti imam podatke, niti imam nameru da visim na internetu i trazim informacije umesto tebe... niti da zovem telefonom umesto tebe... Ne verujem da bilo ko od aktivnih clanova ima iskustvo sa gubljenjem Zelene karte. Sto god da uradis - neka ti je sa srecom. Nisam naopak covek :suure:, svakom zelim da uspe u onome sto radi. Pozdrav.