View Single Post
Staro 26.10.2014, 21:30
SasaVA SasaVA je offline
Drug član

Datum prijave: 03.06.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Memena Prikaz poruke
Evo i ja da napisem svoje iskustvo iz ambasade...
Intervju zakazan 21.10 u 8:30. Zavrsena prozivka, prolazim kroz metal detektor i ostavljam im celu torbu, jer mi je tako bilo lakse. Prolazim kroz dvoriste do salter sale. Dobijam broj. Cekam...Prozivaju me da predam pasos. Opet cekam... Sledi predaja dokumentacije i razgovor sa sluzbenikom. Od dokumenata su mi uzeli: svedocanstva i diplomu srednje skole ( original i obicne fotokopije ), fotokopiju izvoda iz maticne knjige rodjenih ( original na uvid ), potvrdu iz sup-a ( original ) , potvrdu iz suda ( original ) , dve fotografije, kovertu sa lekarskog pregleda. A sto se tice razgovora...pa onako...cisto formalno...koju sa skolu zavrsila, gde planiram da idem, kod koga, sta planiram da radim....onda su me poslali na salter da platim za visu $330, sve je to bilo gotovo do 10h.
Pauza do 13:30. Vreme nikako da prodje. Nervoza raste. Posle pauze vracam se do ambasade i opet ista procedura oko ulaska. Dobijam novi broj i opet cekam.... Zatim sledi ostavljanje otisaka...pa opet cekanje...
Konacno razgovor sa konzulom koji je i vise nego prijatan. Pitanja slicna onim koja sam imala dok sam predavala dokumenta. Pitao me je koju sam skolu zavrsila i gde bi mogla da radim tamo, gde idem i kod koga, cime se oni bave, kakvi su mi planovi kad stignem, i tako...i na kraju citanje zakletve ( na srpskom ). Vratio mi je originale diplome i svedocanstva. Cestitao mi je na odobrenoj vizi i pozeleo srecan put. Rekao mi je da cu za 3-4 dana dobiti obavestenje na e-mail vezano za preuzimanje pasosa i ostalih dokumenata.
E, sad...posto se pasos preuzima u DHL-u...dobila sam papir sa uputstvom kako da se registrujem na usvisa-info.com da bi mogla da dobijem obavestenje o broju posiljke i kad mogu da je preuzmem.
24.10. mi je stigao e-mail sa brojem posiljke, a 25.10. sam preuzela svoj imigracioni paket. Kad sam videla vizu u pasosu...sva sreca pa imam usi, inace bi se smejala oko glave.
Danas sam kupila i avio kartu za Washington DC i mislim da sam dobro prosla ( $630 ).
Jos mi je ostalo da se registrujem na USCIS i platim immigrant fee $165.
I to bi bilo to.... Jos mesec dana i cao!

CESTITKE I OD MENE !!!
18.12.2014.- Obavljen intervju,visa odobrena
29.12.2014.- Preuzet pasos iz DHL-a
30.12.2014.- Kupljena karta
24.01.2015.- Stigao u USA