View Single Post
Staro 05.11.2014, 14:29
bitbit bitbit je offline
Drug član

Datum prijave: 27.05.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Tony Prikaz poruke
Iskreni cestitki i od mene za dobienata viza!
Spored napisanoto, i jas sum vo mnogu slicna situacija so tvojata.
Me interesira sto konkretno te prasuvase Konzulot vo vrska so brakot i vrskata ? jas i mojata devojka se vencavme otkako bev izvlecen (iako sme vo vrska povekje od 8 godini) i isto ne pravevme svadba.
Dali ova vlijae nekako na intervjuto ili se sepak samo formalni prasanja ?
Ne prasa kolku dolgo sme zaedno, kako se zapoznavme prvpat, koga sum videla deka me izvlekle i koga sme se vencale. Nie se vencavme ekspresno brzo (posle 4 dena) i toj malku se zacudi, ama jas pak mu povtoriv deka sme 6 godini zaedno. Ne prasa koga vi bese svadbata i nie rekovme deka nemavme svadba, samo mala ceremonija po registracijata so najbliskite. Jas nosev zaednicki sliki ispecateni(okolu 100), isto i sliki od svadbi kade sto sme bile povikani zaedno, zasto tamu pisuva i datum na slikite. Elektronska forma mislam deka ne prifakaat, zasto na vlezot na ambasada ni gi zemaa usb i cdnjata. Ispadna deka nemalo potreba od toa, i da ima, moze dodatno da se odnese(pred mene imase takov slucaj). Mislam deka ne vlijae toa dali ste pravele svadba ili ne, poveke se kako formalni prasanjata. Good luck!