View Single Post
Staro 06.11.2014, 10:48
bitbit bitbit je offline
Drug član

Datum prijave: 27.05.2014
Nepromenjeno

Citat:
Ke te molam za poprecizen opis na prilozuvanjeto na I134 formata. Dali e neophodna? Sepak ova e lotarija i sto ako nemam nikoj vo USA koj ke mi dade takva garancija? Malku mi e nelogicno da treba da se obezbedi takov dokument, osobeno ako apliciram na baza na lotarija a kolu sto dosega procitav samo vo MKD se spomnuva potreba od ovaa forma. Dali e neophodna za ostvaruvanje uspesno intervju, odnosno dobivanje viza?
Na nekolku mesta ( vo instrukciite na oficijalnata strana i na stranata na ambasadata) sretnav deka moras da dokazes deka imas sredtstva i nema da bides na grb na drzavata. Toa mozes da go dokazes preku Affidavit of support(I134) ili dogovor za rabota ili kako kobinacija of your personal assets. E sega, ako nemas garant, nikade oficijalno ne vidov kolku minimum pari treba da imas na smetka, ama po forumov nekade mislam deka imase. Inaku I134 e list-dva koj treba da se popolni od garantot, da vnese kolku mu se primanjata, da go navede tvoeto ime i da ti go prati po posta. Ja ima formata na internet zaedno so instrukciite za nejzino poplnuvanje. http://www.uscis.gov/sites/default/f...form/i-134.pdf
Reply With Quote