Hvala svima na cestitkama i na podrsci kad je ona bila najpotrebnija

E sad ovako ispisacu moj slucaj detaljno i ako bilo sta kome treba neka me slobodno jos pita!
13.11.--> Dolazim u BG ispred ambasade sat vremena pre zakazanomg intervjua koji je bio zakazan u 8:30h.Nakon sto je prosao sat cekanja morao sam da cekam jos dobrih 45 minuta jer je spisak za "imigrantske" razgovore kasnio ! u 9:30 ulazim u ambasadu nakon rutinske kontrole na ulazu.Dobi sam svoj broj i par prijatnih pitanja kao i cestitki od osoblja koje rade na recepciji ambasade,tako da sam se malo opustio

nakon toga evo ga, moj broj da dodje do salter za predaju dokumenata,dolazim do saltera i od prijatnog gospodina mi je trazeno da predam sva dokumenta sto sam doneo,i ja krenem da vadim:
odstampane mailove da potencijalni dobitnik zelene lutrije,zatim o zakazanom intervjuu,i konfirmacioni mail za ds260,kao i 2 slike(sve ovo lepo spojeno spajalicom u jednu celinu),potvrde iz suda i sup-a(originale),diplome sa fakulteta i srednje skole (ikopije i originale),zapecacenu kovertu sa lekarskog(snimak pluca sam poneo kao i potvrdu o o vakcinama koje mi je rekao da netreba).Nakon ovoga dobio sam instrukciju da sednem i cekam dalje...Proslo je nekim 20-ak min i evo ga opet moj broj da dodjem u zatvorenu sobu gde mi je postavljeno par formalnih pitanja o mom zivotu u srbiji kako i sta sam do sada radio kakvi su mi planovi itd,po zavrsetku razgovora dobio sam instrukcije da odem do saltera za placanje troskova razgovora i uplatim 330$ i onda sam slobodan do pola 2 kad treba da se vratim u ambasadu i zavrsim sa intervjuom.Odradjeno sve po ps-u i nakon 3 sata pauze vracam se u ambasadu!Ovaj prvi deo razgovora je bukvalno cista formalnost i laganica e sad sledi onaj drugi meni jako opterecujuci deo.Dolazim do saltera posle 5 min cekanja nakon povratka i dajem otiske i vracam se opet na cekanje od 15 min,sve jako dugo traje...i evo me opet ja za salter krece ono glavno ispitivanje:koliko si puta bio u usa,ko ti je sponsor,sta planiras da radis,koju si skolu zavrsio,fakultet,cime se bavis,...svo vreme konzularni predstavnik gleda u komp i kuca nesto nije me ni pogledao i odjednom stane.Uzme prvo potvrdu iz suda i kaze:Ovo mi nesto ne deluje kao original i digne papir i onako gleda ka svetlosti ja reko izvinite vidite da je urednu potpitsan i da je ogroman pecat sa plavim mastilom ja imam kopiju kod mene pa vi uporedite(tu vec krece pritisak da mi skace jer je original i iz aviona se vidi),potom uzima potvrdu iz suda i pita zasto ima pecat ministarstva unutrasnjih poslova
Beograd kad ja zivim u Backoj Palanci( ja gledam sta me covek pita,razmisljam da nisu ovi pogresili u supu,svasta mi prolazi kroz glavu) odgovorio sam mu da je to za celu srbiju tako...pritisak 200/100
krece da mi postavlja dodatna pitanja sta sam radio u usa da li imam bilo kakvo krivicno delo tamo da li sam ikad osudjivan...naravno nemam apsolutno nista,on cacka po nekim papirima i daje mi letak ispisan da srpskom jeziku koji treba da procitam i potvrdim da govorim i iznosim samo istinu o sebi!Ja sam pomislio to je to zdravo dovidjenja green card je moj!Zahvaljuje mi se covek konacno malo opustena atmosvera i daje mi dva papira jedan je za registraciju za DHL a drugi

nocna mora zvana
administrative processing i na moje pitanje sta ovo znaci jesam li dobio zelenu kartu on je odgovorio NE,za vas slucaj nam jos treba vremena da ga obradimo,bicete blagovremeno obavesteni(pozivomo ili mail-om) ili se sami informisite pozivajuci konzulrno odeljenje...pritisak mi skocio 250/150,pitao sam koliko ce ovo da traje,odgovor:"oko 2 nedelje"...osecan katastrofa,zahvaljujem se na informacijama i konzularnim radnicima na ljubaznosti i izlazim iz ambasade...o administrative processing sam otvorio ovde temu na forumu tako da necu pisati jos o njemu reci cu samo da se iza toga moze bilo sta kriti od toga da postoji neko sa istim imenom vec u USA do provere ako ste vec boravili u usa (a ja jesam 3 puta) da li imate nekih kriminalnih aktivnosti
itd itd ....znaci sirok pojam razmisljanja i stvoreno da lupate glavom o zid dok cekatei ne znate koliko ce da traje niti mozete bilo gde da pratite svoj status a naravno necete da budete napadni i zovete ambasadu svaki dan...nako 3 dana posle mog intervjua na facebook stranici ambasade izlazi obavestenje da su nastali tehnicki problemi u svim ambasadama sirom sveta i da se izdavanje viza odlaze do daljnjeg...sve bolje od boljeg...prolaze radni dani,agonija razmisljanja,pregledanja sajtova citanja iskustva od drugih sa AP(neki su cekali i 120 dana,na sajtu pise da se vecina slucajeva resi u roku od 6 meseci)sama pomisao da treba da se ceka ovako nesto ubija u pojam...i onda bez obavestenja i informacije da li mi je odobrena viza ili nije
stize mi poruka od DHL da mogu svoj paket da podignem u NS...ja sam leteo do tamo iako nisam znao sta sam da mislim,nakupilo se svega dok sam cekao niti bilo kakvo obavestenje nisam dobio....otvaram kovertu unutra pasos sa
vizom!!!!!!! znaci laksi sam u tom trenutku bio tacno za taj kamen sa srca od 200kg...eto ispisah ja sve opsirno i u detalje

ako nekog jos nesto interesuje neka pita...ja nastavljam dalje placanje immigration fee pa avionska karta pa kraj januara pravac USA pravac Colorado

HVALA SVIMA!!!!