Citat:
Prvobitno poslao korisnik animal
Molim vas za što hitniji odgovor.
Planiram da povedem djevojku što znači da se moramo ubrzo vjenčati pošto se približava zakazani datum.
1. Da li je potrebno da ponovo ulazim na svoj DS 260 i da izvršim promjene svog bračnog statusa i da li trebam za nju da popunim novi DS260?
Koliko sam shvatio od ranije da se ovo ne mora već da se samo javi ambasadi o promjeni statusa, pa neka me neko ispravi ako griješim.
2. Interesuje me pošto ona neće mjenjati prezime, a i kompikacija je sa ponovnim vadjenjem dokumenata, da li je potrebno negdje unositi zajedničku adresu pošto se na pasošu i lk nigdje ne upisuje adresa?
|
Animal, da li si ti vec dobio datum za intervju? Mi smo dobili datum, a u medjuvremenu nam se rodio beban kome jos nismo ni pasos izvadili pa nije bilo teoretske sanse da unesemo izmjene, tj. dodamo novog clana porodice u aplikaciji, a koliko sam shvatila, nakon dobijanja datuma za intervju nema vise otkljucavanja aplikacije.
The Kentucky Consular Center has completed the processing of your case and forwarded it to the interviewing office. Further inquiries should be addressed to the interviewing office listed above.
Obratila sam se ambasadi u Sarajevu sa ovim pitanjem i cekam da mi odgovore.